loader
Foto

Temele ediţiei: Dermatita atopică și Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara

Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timisoara este un spital public, organizat pavilionar care îşi desfăşoară activitatea în 13 locaţii. Mai multe detalii, aflaţi luni, 9 ianuarie, de la ora 18:30, la "Ora Regiunii".

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Dermatita atopica reprezintă o formă particulară de eczemă determinată genetic, caracterizată prin tulburări ale reglării imunitare, leziuni de tip eczematiform, debutand în copilărie și se pot asocia cu alte manifestări alergice (astm, rinită vasomotorie, urticarie etc.)

Până la 9 luni este întalnită la 1% din copii, până la 2 ani la 1,5%, iar la varsta adultă frecvența ajunge la 3-25% din populație. În 60% din cazuri debutează în copilărie. Antecedente familiale alergice se întalnesc la 70% din cazuri.

Cu amănunte şi soluţii de tratament vine la „Ora de sănătate” dr. Nadiţa Popovici, medic primar dermatolog.

Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timisoara este un spital public, organizat pavilionar care îşi desfăşoară activitatea în 13 locaţii.

Din punct de vedere al teritorialităţii, este un spital municipal care, în mod teoretic, ar trebui să deservească locuitorii oraşului Timisoara. Datorită specificului secţiilor spitalului, unele fiind unice în oraş si judeṭ, adresabilitatea din judeţ şi mai ales din extrajudeţ, în special din Regiunea de Dezvoltare Vest (judeţele: Arad, Timiş, Hunedoara, Caraş-Severin ) este foarte mare.

Spitalul derulează în fiecare an programe naţionale de sănătate în domeniul oncologiei, hematologiei, ginecologiei.

Este un spital clinic universitar, fiind ca şi importanţă, a doua bază de învăţământ a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, desfăşurând o activitate de învăţământ şi cercetare sub îndrumarea personalului didactic integrat în spital care consolidează calitatea actului medical.

Despre problemele cu care se confruntă Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timisoara, dar şi despre proiectele pentru 2017, vom discuta cu prof .univ dr. Rodica Mihăescu, director medical al Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timisoara.

Dr. Dan Ţigăran, medic primar urolog, va răspunde câtorva întrebări lansate de telespectatori.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, luni 9.01.2016 la ora 18.30, cu reluare marți 10.01.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

4:00 Descoperă vestul

7:00 Timișoara CCE (R)

(Reluare)
 
Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

Castrul roman Micia: arheologia clasică e însoțită de cea experimentală | VIDEO

Urmărim la "Istorii Ascunse" o ediție despre  cercetarea castrului roman Micia, descoperit la mijlocul anilor 1800. Realizator: Cristina ...

 

#tvrtimisoara