loader
Foto

Galerie foto

Temele emisiunii: Diabetul zaharat şi osteoporoza

Diabetul este o afecţiune complexă în care corpul nu asimilează corespunzător alimentele.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Alimentele consumate sunt transformate în glucoză la nivelul stomacului şi intestinului. Glucoza ajunge în sânge, care apoi o transportă către toate celulele corpului, iar pentru a ajunge în interiorul lor este nevoie de insulină (un hormon generat de pancreas).

În interiorul celulei, zahărul este folosit pentru generarea de energie celulară. Dacă pancreasul nu generează suficientă insulină sau celulele nu reacţionează corespunzător la aceasta apare diabetul.

Conform recomandării Asociaţiei Americane a Diabeticilor, glucoza din sânge trebuie să fie între 80 şi 120 miligrame pe decilitru între mese sau când postim. Dacă glucoza din sânge este în afara acestor valori atunci apare diabetul.

Osteoporoza (“os poros”) este acea afectiune care face ca oasele sa fie fragile si prin urmare usor fracturabile. Intrucat boala nu prezinta simptome este foarte posibil sa nu stii ca oasele tale au devenit fragile decat atunci cand iti fracturezi unul!

Un os fracturat poate sa afecteze extrem de mult viata unei femei. Poate genera o dizabilitate fizica, dureri puternice sau chiar nevoia de insotire medicala permanenta. Mai mult, poate face ca activitatile zilnice sa fie un chin fara ajutor; pana si mersul pe jos poate fi dificil in aceste conditii. Se poate ajunge chiar la diformitati provocate de aceasta boala.

Tratamentul pietrelor la rinichi este subiectul abordat astăzi la „Ora de sănătate”, de dr. Dan Ţigăran, medic primar urolog.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, luni 13.03.2016 la ora 18.30, cu reluare marți 14.03.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

7:30 Actual Regional (R)

(Reluare)

9:00 Cap de afiș (R)

(Reluare)
 
Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

Castrul roman Micia: arheologia clasică e însoțită de cea experimentală | VIDEO

Urmărim la "Istorii Ascunse" o ediție despre  cercetarea castrului roman Micia, descoperit la mijlocul anilor 1800. Realizator: Cristina ...

 

#tvrtimisoara