loader
Foto

Galerie foto

Temele emisiunii: Logopedia şi campania Fundaţiei CardioPrevent „Ştiu cât am”

Tot mai mulţi specialişti recunosc necesitatea şi avantajele acţiunii în echipă a logopediei cu alte ştiinţe atât pe plan toretic cît şi practic şi evidenţiază problematica specifică fiecărui domeniu.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Logopedia este o disciplină psihopedagogică având un caracter teoretic determinat de necesitatea de a elucida problemele complexe de natură psihologică, pedagogică, sociologică şi medicală ale limbajului, precum şi un pronunţat caracter practic, vizând corectarea tulburărilor de limbaj, optimizarea inţelegerii şi comunicării.

Multiplele condiţionări ale logopediei cu alte ştiinţe sunt impuse de activitatea practică, pentru succesul căreia este nevoie de colaborarea intre logopezi, psihopedagogi, medici şi lingvişti.

Tot mai mulţi specialişti recunosc necesitatea şi avantajele acţiunii în echipă a logopediei cu alte ştiinţe atât pe plan toretic cît şi practic şi evidenţiază problematica specifică fiecărui domeniu.

Limbajul nu poate şi nu trebuie privit izolat, ci în strânsă corelaţie cu ansamblul manifestărilor psihice, integrat în fenomenele psiho-comportamentale pe care le influenţează şi de care este influenţat. Despre logopedie vom discuta cu doamna Mirela Viziteu, psiholog si profesor logoped.

Unele numere sunt mai importante decât altele. Pentru că au puterea să ne definească pe noi ca oameni şi pentru că ne pot schimba viaţa. Totuşi, uneori alegem să neglijăm esenţialul şi mai cu seamă valorile ce ţin de sănătatea noastră.

De aceea, Fundaşia CardioPrevent vrea să pună în lumină unul dintre aspectele majore ce influenţează starea de bine a organismului nostru şi anume nivelul colesterolului LDL.

Acest număr este conectat direct cu bolile cardiovasculare, principala cauză a deceselor în România, motiv pentru care s-a pornit campania „Ştiu cât am”. Ne va fi alături, preşedintele Fundaţiei CardioPrevent, medicul cardiolog Dan Gaiţă.

Tratamentul litiazei renale este subiectul abordat astăzi la „Ora de sănătate”, de dr. Dan Ţigăran, medic primar urolog.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, luni 6.03.2016 la ora 18.30, cu reluare marți 7.03.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

0:30 Harta secretă (R)

(Reluare)

1:00 De la Mărun (R)

-n Timișoara (Reluare)
 
Bucova: mirosul naturii, povești încă nespuse. Și Via Transilvanica

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 15:45, la TVR Timișoara, vă invităm la o ediție de primăvară la "Drumuri aproape".

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: marţi, 30 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

 

#tvrtimisoara