loader
Foto

Galerie foto

Temele zilei: Reconstrucţia mamară şi ortodonţia

Operaţia de reconstrucţie mamară restabileşte integritatea anatomică a corpului feminin, redându-i acea parte care pentru multe persoane rezonează cu feminitatea, frumuseţea, maternitatea sau chiar cu propria identitate.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Restaurarea sânului pierdut după o mastectomie ajusteaza echilibrul emoţional al persoanei şi o ajută să îşi reocupe locul în familie şi societate.

Reconstrucţia îmbunătăţeste calitatea vieţii femeilor care au trecut printr-o operaţie pentru cancer mamar începând de la micile detalii vestimentare până la restabilirea libidoului, operaţia ajută femeia să treacă mai ușor peste acest moment dificil din viaţa ei.

Obţinerea aspectului fizic dinainte de mestectomie reface percepţia femeii asupra propriei imagini, fapt ce se corelează cu creşterea stimei de sine, a încrederii în propriile forţe şi cu convingerea că viaţa a revenit la normal.

Detaliile legate de reconstrucţia sânului ni le va da prof. dr. Tiberiu Bratu, medic primar în chirurgie plastică, şef al Clinicii de Chirurgie Plastică şi Reparatorie a Universităţii de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara.(w500)

Defectele dentare se pot corecta la orice vârstă, atât timp cât dinţii sunt sănătoşi. Aparatul dentar, pe care îl purtau până nu demult doar copiii şi tinerii, este astăzi luat în considerare de foarte mulţi adulţi. Unii dintre ei decid să apeleze la această soluţie în aceeaşi perioadă în care şi copiii lor poartă aparat dentar.

Necorectarea problemelor ortodontice face mestecarea dificilă, ori poate duce la afecţiuni ale gingiei şi dureri la încheieturile maxilarelor.

Cu dr. Alexandru Jianu, medic specialist în Ortodonţie şi Ortopedie Dentofacială, vom discuta despre ortodonţie şi despre aparatele dentare la adulţi.

Dr. Dan Ţigăran, medic primar urolog, ne va vorbi despre hematuria microscopica .

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, luni 31.10.2016 la ora 20.00, cu reluare marți 01.11.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

7:00 Baschet (R)

(Reluare)

9:00 Întâlniri esențiale (R)

(Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara