loader
Foto

Galerie foto

Terapie si creativitate la "Ora Regiunii"

Asociaţia Română pentru Studiu şi Intervenţie în Traumă Timişoara va începe în 1 februarie 2015 desfăşurarea unui program intitulat „Comunic cu pielea mea!”.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Este un program de conştientizare a rolului factorilor emoţionali implicaţi în dezvoltarea adolescenţilor cu psoriazis.

Asociaţia îşi propune să susţină un program concret de terapie emoţională care să completeze tratamentul medical cu abordarea integrativă a aspectelor emoţionale implicate în acestă boală.

Pentru susţinerea acestui program asociaţia a primit finanţare parţială din partea Fundaţiei pentru Comunitate.

Despre felul în care se va desfăşura această terapie şi mai ales despre traumele prin care trec adolescenţii cu psoriazis vom discuta cu psih. dr. Mirona Marcu (vicepreşedintele Asociatiei Centrul Regional de Suport pentru Persoanele cu Boli Cronice) şi cu Horea Todoruţ (psiholog clinician cu formare în hipnoza clinică şi terapie ericksoniana).

Cei de la Institute, The Magazin, o revistă care are în vedere industria creativă din România, au dedicat un numar întreg creativilor din Timişoara. Despre lansarea acestui numar, dar şi despre conţinut vom povesti telefonic cu Ioana Pirvu, editorul revistei.

Anca Nistor e doar una dintre persoanele creative pe care le veţi întâlni la Pop-up Store-ul pe care îl propun cei de la The Institute. Anca a fost om de comunicare, dar de ceva vreme s-a apucat de... olărit. Din mâinile ei au ieşit deja obiecte de ceramică de diverse forme (de care te indrăgosteşti pe loc şi iremediabil), dar mai ales a reuşit să readucă la viaţă satul românesc, prin căsuţele ei miniaturale. Povestea „nistoarelor” ei o va destainui chiar ea, la „Ora regiunii”.

Tânăra solistă Georgiana Necşa ne va însoţi muzical pe tot parcursul serii.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timișoara, miercuri 28.01.2015 la ora 20.00, cu reluare joi 29.01.2015 la ora 11.30.

(w882)

4:00 Descoperă vestul

7:00 Monocrom (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara