THESPIS – 50 de ani de teatru studenţesc la Timişoara!
miercuri, 08 iulie 2015
Născut, crescut, deloc îmbătrânit, ajuns la vârsta maturităţii, Teatrul Studentesc THESPIS se constituie într-o puternică alternativă la formele de teatru convenţionale.

Mai mult decât doar teatru, devenind chiar o casă, o familie neobişnuit de numeroasă, THESPIS-ul oferă odraslelor sale diverse puncte de tangenţă cu fenomenul teatral, spectacular şi cultural în genere, posibilitatea de a se exprima liber, tinereşte şi, mai presus de toate, omeneşte.

Da, omeneşte, pentru că asta implică diverse conotaţii, adevăruri pe care le purtăm cu toţii în noi, uneori în forme mult prea latente, forme hibride de cunoaştere a propriului sine şi a Celuilalt, de investigare a naturii umane, forme primare de creativitate şi expresie.

... altfel spus, THESPIS-ul se pregăteşte sârguincios şi silitor să devină un asasin bine intenţionat al pasivităţii mentale şi spirituale, făcând uz de toate armele de care dispune pentru a-şi atinge ţelul. Un asasin în serie, de o notorietate greu explicabilă: nu face altceva decât să ucidă urâtul din noi, obligându-ne la o nouă viaţă, o viaţă de care să ne putem bucura cu adevărat, în care să putem râde şi de care să putem râde, câte puţin, dar în hohote.

Plânsul autentic, jalea care îşi cere drepturile, catharsis-ul, şi râsul care irumpe cu naturaleţe. Teatrul se instalează astfel în sufletele noastre, aducând ordine şi vitalitate. (Diogene V. Bihoi, 1947-2002).

Despre ce inseamnă teatrul studenţesc şi ce a însemnat Thespis pentru fiecare membru în parte, vom discuta cu thespisieni de ieri şi de azi.

Anul acesta pare a fi unul bun pentru cei de la “The Weekend Band”. După ce şi-a câştigat un public fidel cântand cover-uri, trupa a filmat şi a lansat anul acesta primele doua videoclipuri ale pieselor “Undress to kill” şi “3 o’clock”.

De curând băieţii au filmat la Trei Ape, în judeţul Caraş Severin, prima parte a celui de-al treilea single intitulat “Doi”. Piesa este déjà populară în rândul fanilor şi promite să devină un hit al trupei. Povestea acestei piese şi aventurile de la filmări le vom afla chiar de la “The Weekend Band”.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 8.07.2015 la ora 20.00, cu reluare joi 9.07.2015 la ora 11.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w640)


 • 20:32
  x5 minute de istorie
 • 21:00
  Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual
 • 21:30
  Minorităţi în limba germană
 • 22:00
  Preluare TVR3
 • 19:00
  În prelungiri
  - direct
 • 12:00
  În prelungiri
 • 18:30
  Tableta de sănătăte
 • 12:00
  Tableta de sănătate
 • 19:00
  În prelungiri
  - direct
 • 12:00
  În prelungiri
 • 18:30
  Tableta de sănătăte