loader
Foto

Galerie foto

Festivalul Timfloralis şi sărbătoarea catalană Sant Jordi

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Timfloralis are loc în perioada 22-24 aprilie, la Timişoara.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora regiunii

Mii de flori şi cam tot pe-atâtea culori vor invada centrul oraşului la finele acestei săptămâni. Designeri, arhitecţi peisagişti, florişti internaţionali, artişti, comercianţi...cu toţii au un singur scop: acela de-a ne reliefa valoarea adevărată a florilor.

Primăria Timişoarei şi Casa de Cultură a Municipiului au ales ca, din iubire pentru cetăţeni şi pentru flori deopotrivă, să pună în scenă un spectacol grandios al frumuseţii, al bucuriei şi al optimismului.

Amănunte legate de eveniment aflăm de la invitaţii serii, Andreea Stor, designer florist şi preşedinte al Asociaţiei Floriştilor Români şi Adrian Frenţescu, referent cultural în cadrul Casei de Cultură a Municipiului Timişoara.

Florile sunt regine şi ale unui alt eveniment al sfârşitului de săptămână. Florile şi cărţile, de astă dată.

Asociaţia „Via Rumania Cultura” şi Librăriile Cărtureşti vă propun ca Ziua Internaţională a Cărţii, 23 aprilie, să fie sărbătorită în pur stil catalan.

Sant Jordi pe numele lui, evenimentul este celebrat cu mare fast în Barcelona, de foarte mulţi ani încoace, iar consulul onorific al Spaniei la Timişoara, Jose Miguel Vinals, a hotărât să ne molipsească de Iubire: pentru cărţi şi pentru flori.

Domnia Sa este însoţit în emisiunea „Ora regiunii” de unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori timişoreni: Bogdan Munteanu.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, joi 21.04.2016 la ora 20.00, cu reluare  vineri 22.04.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

18:30 Istorii ascunse

19:00 Baschet feminin /Finala LNBF

 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara