loader
Foto

Galerie foto

Timișoara “Poarta ARTĂ”... „Sub bagheta lui Merlin”

Între 22 și 29 octombrie, Teatrul pentru Copii și Tineret Merlin vă invită la o săptămână de poveste.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Festivalul Internațional de Animație “Sub bagheta lui Merlin“ este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, în co-parteneriat cu Teatrul Maghiar “Csiky Gergely” și se desfășoara sub motto-ul „Lasați-vă fermecați!”

Ce vă așteptă în cele 8 zile? O paradă a păpușilor și a unor personaje de poveste, cu poarta teatrului restaurată și adusă la culoarea inițială, cu 18 spectacole jucate de 16 trupe, din 4 țări (Serbia, Ungaria, Republica Moldova și România), cu povești care mai de care, cu actori de top ( Marcel Iureș) și regizori de elita ai teatrului de animație (Cristian Pepino, Ioan Brancu, Toma Hogea și alții), dar și cu muzica de spectacol a unor compozitori cunoscuți ( Cari Tibor, Ioan Gyuri Pascu).

Spectatorii vor putea urmări povești clasice și actuale, povești populare sau ale unor autori celebri, povești europene și arabe, în spectacole de toate genurile: de animație, cu păpuși, cu maști, cu actori sau non-verbale.

Cu detalii vin la “Ora regiunii” Laurențiu Pleșa, managerul teatrului și actrița Maria Gornic.

Festivalul de la Merlin va debuta cu o paradă a păpușilor și cu deschiderea simbolică a porții restaurate a teatrului. Restaurarea acesteia face parte din proiectul “Poartă ARTĂ!“, derulat de Asociația Culturală Kratima.

Anul acesta, „Poartă ARTĂ” se va derula între 22 octombrie și 11 noiembrie și va avrea are trei componente: „Kids&Youth”, „Urban” și „Country”. Prima dintre ele, realizată în parteneriat cu Teatrul pentru Copii și Tineret Merlin, își propune să le trezească celor mici interesul pentru patrimoniu. Despre toate acestea vom discuta cu Camelia Mingasson, președinta asociației.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, luni 16.10.2017 la ora 20.00, cu reluare marți 17.10.2017 la ora 12.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

0:30 Izolați în România (R)

(Reluare)

1:00 În prelungiri (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara