loader
Foto

„Timişoara 2023, Capitală Europeană a Culturii”, în programele TVR

Spectacole, artă, idei care deschid lumea şi interpreţi de valoare internaţională au făcut din debutul programului „Timişoara 2023, Capitală Europeană a Culturii” un eveniment cultural de amploare, pe care l-ați urmărit timp de trei zile în exclusivitate la TVR.

 

Desfăşurat sub genericul „Luminează oraşul prin tine!”, între 17 şi 19 februarie, Televiziunea Română i-a ținut conectaţi pe telespectatori cu manifestările culturale din Timişoara, oferind spaţii largi în programe sale pe TVR 1, TVR 2, TVR INFO, TVR Timişoara, TVR Cultural şi TVR Internaţional. Broadcaster oficial al evenimentului de deschidere, TVR duce Timişoara pe ecranele din ţările Uniunii Europene, prin parteneriatul încheiat cu Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană.

Sub genericul „Un oraş, mii de lumini!”, ați urmăriți transmisiuni în direct ale jurnaliştilor TVR Timişoara, care au relatat din toate punctele de atracţie ale oraşului. Cum fiecare lumină este un om care locuiește aici, TVR a adus locuitorii oraşului de pe Bega în lumina reflectoarelor. Astfel, telespectatorii au urmărit concerte trasmise live, vernisaje, ştiri şi informaţii de ultim moment.

(w882)

Vineri, 17 februarie, TVR a transmis în direct din două locaţii simultan: Palatul Culturii şi Piaţa Unirii, pe posturile TVR 1, TVR 2, TVR INFO, TVR Timişoara şi pentru telespectatorii din afara graniţelor, pe TVR Internaţional.

De la ora 17.00, TVR 1 a difuzat în direct, de la Palatul Culturii, Ceremonia de Gală a Deschiderii Timişoara 2023. Evenimentul a fost marcat prin concerte susținute de doi pianiști: Andrei Irimia, unul dintre cei mai apreciați compozitori contemporani de pian din România, precum și compozitorul și pianistul olandez Joep Beving, devenit o senzație în lumea streaming-ului muzical contemporan. Ceremonia a fost vizionată simultan cu TVR Internaţional şi de la ora 21.10 pe TVR Moldova.

„Pentru Timișoara am pregătit câteva piese interesante, unele dintre ele nici nu au fost cântate până acum, așa că vă invit să urmăriți concertul de la Palatul Culturii pentru că va fi ceva diferit și frumos. Nu ne îndepărtăm chiar atât de mult de muzica clasică, este o combinație destul de interesantă în care publicul își alege și cu siguranță găsește ceva care să îi placă”, spune artistul în emisiunea „A doua Românie”. Tot în emisiunea difuzată joi, 16 februarie, de la ora 21.00, la TVR Internaţional şi pe tvrplus.ro, telespectatorii s-au întâlnit cu Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu care a vorbit despre rolul pe care românii din străinătate îl au în promovarea culturii în lume, dar şi despre importanţa Programului cultural "Timişoara Capitală Europeană a Culturii".

Vineri, 17 februarie, începând cu ora 19.00, pe TVR 2 am sărbătorit deschiderea printr-un spectacol cu dans, artă video, muzică electronică și ritmuri tradiționale, care a adus în prim-plan memoria și identitatea Timișoarei. Spectacolul a fost preluat şi pe TVR Cultural, începând cu ora 21:00.

Pe scena din Piața Unirii au urcat artiştii: Adrian Despot, Doctorul Sinteză și K-Lu, Implant Pentru Refuz împreună cu Dora Gaitanovici, Dan Byron, ucraineanca Alyona Alyona, Duchamp Pilot & Muaré Experience și Taraf de Caliu și oaspeții lor. Seara a fost încheiată de DJ-ul berlinez Fritz Kalkbrenner.

Sâmbătă, 18 februarie, de la ora 18:30, TVR CULTURAL a transmis în direct de la Palatul Culturii concertul susţinut de cântăreţul şi compozitorul suedez-britanic Jay-Jay Johanson, unul dintre cei mai influenţi artişti ai generaţiei sale. În deschidere a cântat EMAA. În studioul din Bucureşti au fost invitaţi compozitorul Dan Dediu şi muzicologul Valentina Dediu.

Duminică, 19 februarie, de la ora 19.30, telespectatorii TVR Cultural au urmărit spectacolul susţinut de violonistul Lajkó Félix şi trupa poloneză Volosi la Filarmonica Banatul. În deschidere, au performat Irina Sârbu&band.

Timişoara a preluat titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2023 alături de localitatea Elefsina (Grecia) şi de oraşul Veszprém (Ungaria), numărându-se, astfel, printre cele peste 60 de oraşe selectate în anii precedenţi atât din întreaga Uniune Europeană, cât şi din afara acesteia.

16:00 Cântecul de acasă

- direct

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Marketingul online - Strategii de promovare | VIDEO

Marketingul online - Strategii de promovare | VIDEO

publicat: vineri, 29 martie 2024

Urmăriți  o ediție "Forum Economic" despre marketingul online, la TVR Timișoara.

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

 

#tvrtimisoara