loader
Foto

Galerie foto

Timişoara în mişcare sub semnul TVR 60

Spectacolul extraordinar „Timişoara în mişcare” a devenit o tradiţie pentru postul public din Banat şi marchează anul acesta aniversarea a 60 de ani de la prima emisie a Televiziunii Române.

 

Doriana Talpeș
Florin Mihoc
Roxana Morun
Felicia Stoian
Minorități în limba germană
Minorități în limba maghiară
Minorități în limba sârbă
Cântec și poveste
Minorități în limba bulgară

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Convieţuirea în bună înţelegere într-o zonă multiculturală, păstrarea tradiţiilor zonei, folclorul inconfundabil, dar şi ritmurile pop rock şi, în general, muzica de valoare sunt şi anul acesta reflectate pe scena amplasată în Piaţa Operei din Timişoara, într-un program dinamic şi variat.

Emisiunile dedicate minorităţilor din regiune au un loc important în programul TVR. Vor urca pe scenă Ansamblul de dansuri populare maghiare Eszterlanc, Formaţia de dansuri germane „Edelweiss” din Deta, Formaţia de tamburaşi „Zlatna suza” din Diniaş, alături de solistele Senada Stoianov şi Iasmina Feniaţ, şi Ansamblul sârbesc „Mladost”.(w235)

Dragostea pentru tradiţiile autentice, aprecierea pentru folclorul adevărat, ce constituie atuuri ale postului public vor fi valorizate pe scenă în partea a doua a spectacolului. Ansamblul Timişul este cel care îi va bucura pe cei prezenţi, alături de soliştii Doriana Talpeş, Stana Stepanescu, Carmen Popovici Dumbravă şi Dumitru Stoicănescu.

Membrii trupei Phaser, cei care s-au calificat până în semifinalele Eurovision organizate de TVR în 2013, vor încălzi atmosfera la final… "pour moi et pour toi"!

Evenimentul va avea loc vineri, 9 decembrie în Piaţa Operei din Timişoara, de la ora 17.00, şi va fi transmis în direct de TVR Timişoara şi TVR 3.


 

11:30 Lumea de aproape (R)

(Reluare)

12:00 Piper pe limbă (R)

(Reluare)
 
Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

Silvia Răileanu a început să cultive tomate la Biled acum 8 ani într-o seră modernă. Acum a extins-o, e o seră semiînchisă hitech care aduce cele ...

Vineri, 5 aprilie, de la ora 16:00, la TVR Timișoara, am urmărit în direct o ediție "Cântecul de Acasă".

 

#tvrtimisoara