loader
Foto

Galerie foto

Timişoara – între muzică şi literatură

Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara, ediția a IV-a (FILTM), are loc în perioada 21-23 octombrie 2015.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora regiunii

Ediția din acest an a Festivalului este cea mai complexă din istoria sa – proiectul se deschide și înspre publicul tânăr, prin întâlnirile scriitorilor cu elevii de la cele mai importante licee timișorene și prin conferințele dedicate studenților de la Universitatea de Vest din Timișoara.

Oaspeților din străinătate li se vor alătura, de-a lungul celor 3 zile, nume importante ale literaturii române contemporane: Andrei Pleșu, Ioana Pârvulescu, Cristian Teodorescu, Bogdan-Alexandru Stănescu, Miruna Vlada, Ioan T. Morar sau Petru Ilieșu.

În direct sunt prezenţi doi dintre principalii organizatori, respectiv Oana Boca Stănescu şi Oana Doboşi Potcoavă.

Eveniment mult așteptat de publicul meloman, FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE CHITARĂ – TIMIȘOARA este primul de acest gen organizat în orașul de pe Bega și în zona de vest a țării.

În perioada 22–25 octombrie 2015, va avea loc prima ediție, care va găzdui cursuri de măiestrie, conferințe, recitaluri și concerte desfășurate la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul și la Sala Orpheum a Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universităţii de Vest Timișoara.

Amănunte primim, în direct, dinspre organizatorul festivalului, muzicianul Ion Dorobanţu.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, marți 20.10.2015 la ora 20.00, cu reluare miercuri 21.10.2015 la ora 11.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

15:00 Regatul Sălbatic

15:30 Minorităţi în limba maghiară

 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara