loader
Foto

Galerie foto

Timişoara ...”Poartă ARTĂ!”

„Poartă ARTĂ!” este un progrm derulat de Asociaţia Culturală „Kratima” şi co-finanţat de Primăria Municipiului Timişoara (PMT) şi Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).

 

Roxana Morun
Ora regiunii

„Poartă ARTĂ !”, acest demers inovator de restaurare şi punere în valoare a porţilor istorice timişorene, ca elemente de patrimoniu construit, se pregăteşte de start.

Prima poartă restaurată cu sprijinul Primăriei Timişoara, al Administraţiei Fondului Cultural Naţional şi al sponsorilor va fi inaugurată vineri, 25 septembrie, la ora 18 (Bd. 16 Decembrie 1989 nr.12).

„Poarta cu nasturi”, a cărei istorie reînvie povestea unui meşteşug. Pe strada 16 Decembrie 1989 nr. 12, locuia un”năsturar” cunoscut de timişorenii din toate colţurile oraşului.

Meseria de «năsturar» nu mai există astăzi, însă caseta de pe poarta acestuia, în care erau expuşi nasturii îmbrăcaţi cu migală, aminteşte de lumea de odinioară a meşteşugarilor şi a breslelor.

„Poartă ARTĂ!” este un proiect adresat comunităţii, care se va desfăşura în perioada 25 – 29 septembrie 2015, care este menit să trezească interesul pentru patrimoniul construit. Silvia Demeter-Lowe, „arhitecta Prinţului Charles” pentru casele din România, restauratoarea porţilor Braşovului, va fi prezentă şi ea la Timişoara.

Despre acest proiect vom discuta cu Camelia Mingasson, preşedinte al Asociaţiei Culturale Kratima.

(w882)

Safari ya upendo (Calea iubirii) este un program social propus de Asociaţia Sharing Love cu scopul de a ajuta cât mai mulţi copiii din desertul Chalbi, Nordul Kenyei.

Familii din România şi din alte ţări pot adopta la distanţă, pentru o perioadă de un an sau pentru o perioadă nedeterminată, unul sau mai mulţi copii care provin din familii foarte sărace, pe care le cunosc misionarii locali.

Ajutorul constă în a oferi 10 euro pe luna unui copil. Banii sunt folosiţi pentru a cumpăra apă, alimente, hăinuţe, rechizite scolare, etc. Ocazional micuţilor li se mai cumpară câte o jucărie, pentru a le aduce puţină bucurie în suflet.

Nicoleta şi Alin Achim (liderul trupei Desant) au devenit părinţii unei fetiţe care poartă numele de Bokayo. Cîtă bucurie poate aduce un astfel de gest ne vor povesti chiar ei.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 23.09.2015 la ora 20.00, cu reluare joi 24.09.2015 la ora 11.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

19:00 În prelungiri – direct

20:30 Lumea de aproape

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara