loader
Foto

Galerie foto

Știrile TVR Timișoara: Adunarea pentru ecologizare, în judeţul Timiş

Sub genericul "Let’s do it! Timiș", cei care vor să participe la curăţarea mediului înconjurator sunt aşteptaţi să se alăture proiectului.

 

Ana Maria Chevereșan
Telejurnal TVR Timișoara
Gândește Verde!

Asociaţia Ecostuff, la care au aderat sute de tineri hotărâţi să scape România de gunoaie, strigă adunarea pentru cea mai mare acţiune de ecologizare, în judeţul Timiş. Sub genericul "Let’s do it! Timiș", cei care vor să participe la curăţarea mediului înconjurator sunt aşteptaţi să se alăture proiectului.

Acţiunea va avea loc în luna aprilie, însă reprezintă doar o parte a proiectului TM 1000, care include şi campanii de educaţie ecologică în şcoli, montarea de panouri şi împărţirea de afişe, toate cu scopul de a face din Timiş cel mai curat judeţ din ţară.

Proiectul TM 1000 al Asociaţiei Ecostuff a pornit anul trecut şi presupune transformarea Timişului, în decursul a o mie de zile, într-un judeţ fruntaş din punct de vedere al gradului de ecologizare. Acţiunea naţională Let’s do it Romania! ar putea fi un mare pas înainte, în această direcţie. Pentru asta, însă, e nevoie de voluntari.

Radu Rusu (reprezentant Ecostuff Romania): Sunt foarte mulți care au participat anul trecut, acum vrem să fie mai mulți, mizăm cam pe 5 la sută din populația județului, asta înseamnă cam 50 de persoane din fiecare localitate, comună…

Ultima acţiune de ecologizare pusă la cale de Ecostuff s-a desfăşurat în toamna anului trecut, când a fost curăţată zona râului Bega. Însă treabă este în continuare, pentru că au grijă alţii să le dea de lucru voluntarilor.

Radu Rusu: Mi s-a confirmat încă o dată că românii sunt indiferenți față de mediu, la nici o săptămână de la ecologizare s-au adunat din nou saci de gunoi… (w235)

Până la acţiunea de ecologizare din 25 aprilie, cei care se simt deranjaţi de poluarea mediului înconjurator pot participa la întocmirea unei hărţi a zonelor care au nevoie de ecologizare, prin intermediul unei aplicaţii pe net. Aceasta se numeşte Trash Report şi funcţionează pe baza conectării la coordonatele GPS.

Cei care doresc să se alăture acţiunii de curăţare a judeţului din luna aprilie sunt aşteptaţi să ia legatura cu reprezentanţii Ecostuff, iar cea mai la îndemână cale este internetul, la adresa www.ecostuff.ro, unde vor găsi toate informaţiile necesare.

Reporter: Ana Maria Chevereșan, Imaginea: Daniel Vlăduță

Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,20 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).

19:00 Drumuri aproape
19:30 Piper pe limbă
 
In Memoriam Tiberiu Ceia | VIDEO

In Memoriam Tiberiu Ceia | VIDEO

publicat: vineri, 31 martie 2023

Joi, ora 20.30, la TVR Timișoara a fost difuzată o ediție "In Memoriam Tiberiu Ceia"    

Rețeta de scrob de post | VIDEO

Rețeta de scrob de post | VIDEO

publicat: joi, 30 martie 2023

Urmărim la TVR Timișoara o nouă ediție la "Sarea în bucate". Prezintă - Dan Liuț, realizator -  Veronica Mihoc.

Forum economic: Mașina second hand vs una nouă | VIDEO

Prea sărac pentru ceva ieftin. Se aplică, în România, pe piața auto.  Depinde însă de multe argumente, oferite în emisiunea "Forum Economic", la ...