loader
Foto

Știrile TVR Timișoara: Se taie pădurea!

Este semnalul de alarmă pe care îl trag tot mai mulți lugojeni care locuiesc la periferia orașului, spre Făget.

 

Telejurnal Regional TVR Timișoara

Oamenii sunt îngrijorați că Ocolul Silvic din zonă a dat liber la tăieri din ultimele petice de pădure care mai străjuiesc Lugojul.

De cealaltă parte, reprezentanţii Direcției Silvice spun că tăierile nu reprezintă o problemă și se bazează pe regenerare, deşi planul este unul semnificativ.

Reprezentanţii Direcţiei Silvice Timiş spun că e vorba doar de taierea salcâmului din zonă, lucrare câştigata prin licitaţie de o firmă care va scoate din pădure 261 de metri cubi, doar în această etapă. Lemnele sunt scoase la drum şi apoi transportate cu camionul la firma care a câştigat dreptul de exploatare.

Discutăm prin telefon despre acest subiect cu Valer Bercia- purtător de cuvânt la Direcţia Silvică Timiș.

Lugojenii sunt totuşi sceptici în privinţa tăierilor atât de însemnate.

Singurele petice de pădure care mai apără Lugojul de intemperii şi care ajută la oxigenarea aerului se află în zona Dealul Viilor. Din totalul de 2.400 ha de pădure, cea mai întinsă suprafaţă – de 2.100 ha se află în partea de est şi nord-est a orașului, la ieşirea spre Făget.

Reporter și Imagine: Tele Europa Nova Lugoj.

Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,20 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).


16:00 Prim plan obiectiv – direct

prima parte

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara