loader
Foto

„Tosca” a poposit în Cetatea Aradului

Filarmonica de Stat din Arad a deschis această stagiune într-un mod inedit.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora regiunii

Mai exact, cu o reprezentaţie a operei TOSCA, de G. Puccini, într-un spaţiu de poveste: Cetatea Aradului.

Evenimentul a fost posibil datorită parteneriatului dintre instituţia arădeană şi Ministerul Apărării Naţionale şi a fost dedicat Zilei Veteranilor din Teatrele de Operaţii.

Amănunte despre acest proiect unic, dar şi din acelea legate de stagiunea care tocmai a început, primim dinspre managerul Filarmonicii arădene, Alin Văcean. Dumnealui este “acompaniat”, în direct, de către regizorul spectacolului amintit, Nicolae Mihai Brânzeu.

Consiliul Judeţean Timiş, mai exact cel de-al doilea etaj, găzduieşte expoziţia de sculptură “Dialoguri antagonice”, semnată Bogdan Nueleanu. Pe simeze veţi regăsi lucrări din bronz, inox şi fier realizate în perioada 2010-2015.

Cuvântul înainte a fost rostit, la vernisaj, de către scriitorul şi jurnalistul Robert Şerban care-l însoţeşte pe artist şi în direct, astă-seară, la “Ora regiunii”.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, marți 6.10.2015 la ora 20.00, cu reluare miercuri 7.10.2015 la ora 11.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

23:00 Retrospectiva săptămânii (R)

(Reluare)

23:30 Europa 360 (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara