loader
Foto

Tradiție și schimbare la "De la sat la site"

Comunitățile rurale din Banat mai păstrează încă tradiții din cele mai vechi timpuri. În același timp, oamenii sunt puși în situația de a se adapta pentru a profita de oportunitatea de a avea o viață mai bună.

 

Andrei Borosovici
Regionalia

În prima parte a emisiunii profesorul Ioan Viorel Boldureanu ne deslușește cele mai importante tradiții de sărbători în comunitățile din Banat.

În partea a doua a emisiunii le avem ca invitate pe Leontina Prodan- creatoare de costume populare și pe colega noastră Felicia Stoian- interpretă de muzică populară și încercăm să aflăm secretele portului popular bănățean.

Vedem și cel de-al doilea reportaj produs de TVR Timișoara în cadrul proiectului Citizenship.circom.eu finanțat de Parlamentul European.

La Brădet, în Banatul montan, școala a fost renovată cu sprijinul voluntarilor de la Asociația Il Giocatollo din Italia. Locuitorii din Brădet sunt foarte mulțumiți de rezultate dar de acum trebuie să învețe la rândul lor cât este de important să participe ca voluntari la rezolvarea problemelor propriei comunități.

Emisiunea se difuzează pe TVR Timișoara și TVR3  luni 23.12 la ora 17.00.

Imaginea: Iuliu Theer, Montajul: Constantin Buță. Reporter: Diana Bogea. Producător: Dan Rațiu.

9:00 Cap de afiș (R)

(Reluare)

10:00 Minorităţi în limba maghiară (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara