Tradiție și schimbare la "De la sat la site"
sâmbătă, 21 decembrie 2013
Comunitățile rurale din Banat mai păstrează încă tradiții din cele mai vechi timpuri. În același timp, oamenii sunt puși în situația de a se adapta pentru a profita de oportunitatea de a avea o viață mai bună.

În prima parte a emisiunii profesorul Ioan Viorel Boldureanu ne deslușește cele mai importante tradiții de sărbători în comunitățile din Banat.

În partea a doua a emisiunii le avem ca invitate pe Leontina Prodan- creatoare de costume populare și pe colega noastră Felicia Stoian- interpretă de muzică populară și încercăm să aflăm secretele portului popular bănățean.

Vedem și cel de-al doilea reportaj produs de TVR Timișoara în cadrul proiectului Citizenship.circom.eu finanțat de Parlamentul European.

La Brădet, în Banatul montan, școala a fost renovată cu sprijinul voluntarilor de la Asociația Il Giocatollo din Italia. Locuitorii din Brădet sunt foarte mulțumiți de rezultate dar de acum trebuie să învețe la rândul lor cât este de important să participe ca voluntari la rezolvarea problemelor propriei comunități.

Emisiunea se difuzează pe TVR Timișoara și TVR3  luni 23.12 la ora 17.00.

Imaginea: Iuliu Theer, Montajul: Constantin Buță. Reporter: Diana Bogea. Producător: Dan Rațiu.

 • 19:00
  ACTUAL REGIONAL – direct
 • 20:30
  Europa 360
 • 21:00
  Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual
 • 21:30
  Minorităţi
 • 22:00
  Preluare TVR3