Tradiţii păstrate şi evenimente devenite tradiţie
duminică, 22 mai 2016
Carolina Costineanu şi Ioan Briţă au reusit să reînvie interesul copiilor pentru olărit.

În atelierul lor de la Dumbrava, la târgurile de profil sau în centrul Timişoarei, copiii se împrietenesc cu lutul şi cu obictele de lut. Povestea lor e una frumoasă, care merită auzită şi luată drept exemplu.

Ioan Briţă şi-a cunoscut viitoarea soţie, pe Carolina, artist platic, şi observând ce obiecte minunate creează împreuna cu mama sa, le-a convins pe acestea să-şi transforme pasiunea într-o afacere.

De atunci lucrează împreună. Doamna Terezia Costineanu modelează lutul, îi da formă, Carolina se ocupă de designul şi de aspectul final al obiectelor, iar de restul, de la ars în cuptorul de lut, până la marketing, se ocupă Ioan.

Drumul parcurs nu a fost usor, însă cu munca, perseverenţă şi încredere au depăşit o serie de piedici şi astăzi au un atelier în care realizează cu minuţiozitate şi dibacie obiecte lucrate manual de o mare frumuseţe.

Carolina şi Ioan ne vor fi alături să ne spună cum au reuşit îmbine tradiţia cu designul modern.

Concursul Internaţional de interpretare şi creaţie artistică „Young Artists” este un concurs care se adresează copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani. Organizat de Societatea Internaţională de Studii Muzicale evenimentul a intrat deja în tradiţia evenimentelor muzicale ale oraşului, ediţia de anul acesta fiind cea cu numarul 5.

Concursul se va desfăşura în Timişoara, în perioada 27-29 mai, şi va avea 9 secţiuni: muzică tradiţională, teatru, muzică de divertisment, canto clasic, instrumente cu corzi, instrumente de suflat, harpă, percuţie şi balet .

Despre evoluţia acestui concurs şi implicit despre dezvoltarea muzicală a participanţilor, povestim cu doamna conf.univ. dr. Veronica Demenescu.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, luni 23.05.2016 la ora 20.00, cu reluare marți 24.05.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w640)


 • 20:47
  x5 minute de istorie
 • 21:00
  Film serial
 • 22:00
  Preluare TVR3
 • 12:00
  Tableta de sănătate
 • 19:00
  În prelungiri
  - direct
 • 12:00
  În prelungiri
 • 18:30
  Tableta de sănătăte