loader
Foto

Galerie foto

Transporturile eficiente fac Europa unită

Europa unită are nevoie de un transport fluid de persoane și de mărfuri dar mai sunt încă numeroase blocaje care trebuie depășite.

 

Europa 360°

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Reportajele din această ediție a emisiunii sunt produse de TVR Timișoara și televiziunile publice din Belgia, Croația și Franța.

Întreaga economie românească are de suferit din cauza întârzierilor în construcția de autostrăzi. De asemenea siguranța în trafic este precară, România fiind pe primele locuri la numărul de accidente de circulație cu victime omenești. Din cauza corupției, birocrației și proastei planificări, participanții la trafic au ajuns la exasperare.

Portul Anvers din Belgia este unul din cele mai aglomerate din Europa. În ultimii 10 ani, fluxul de mărfuri în tranzit s-a dublat. Autoritățile vamale urmăresc să fluidizeze schimburile comerciale și introduc tehnologii noi de monitorizare și control. Dar personalul vamal are argumente că tehnologia nu e o soluție pentru orice situație.

Tratate internaționale vechi de secole stabilesc dreptul ca actuala Bosnia- Herțegovina să aibă ieșire la Marea Adriatică. Dar cei doar șase kilometri de acces separă zona Dubrovnik de restul Croației, făcând obligatorie trecerea de două ori prin vamă. Intrarea Croației în UE a complicat și mai tare lucrurile iar soluțiile posibile sunt dintre cele mai neașteptate.

Grecii nu îşi mai permit să călătorească cu maşinile personale ca înainte de criză. Folosesc serviciile companiei de autobuze KTEL, care are monopol asupra transportului inter-regional, vinde anual 150 de milioane de bilete și e omniprezentă în Grecia de zeci de ani. Dar în 6 ani, situația va lua sfârșit pentru că Europa cere să existe concurenţă.

Urmăriți un proiect TVR Timișoara și Circom Regional finanțat de Parlamentul European.

Emisiunea “Europa 360” este difuzată:

- duminică 26.04.2015, de la ora 19.30 pe TVR2 și pe TVR HD.(w235)

- duminică 26.04.2015 de la ora 21:00 pe TVR Timișoara.

- luni 27.04.2015 de la ora 12:30 pe TVR Timișoara.

- joi 30.04.2015 de la ora 0:30 pe TVR2

- sâmbătă 2.05.2015 de la ora 8:30 pe TVR2

22:00 Forum economic (R)

(Reluare)

23:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara