loader
Foto

Un atelier de tâmplărie poate deveni o a doua familie | VIDEO

Seeds of Kenoses este o asociație care încearcă să sprijine persoane care provin din medii defavorizate. În atelierul lor de tâmplărie lucrează oameni dintr-o comunitatea romă de lângă Timișoara.

 

Lumea de aproape

Atelierul lor a luat foc la începutul lunii septembrie 2022. Au trecut prin dezamăgire și deznădejde, dar împreună cu oamenii din comunitatea pe care o sprijină au reușit să repună pe picioare ce au pierdut. Acolo unde pui o sămânță de bine întotdeauna răsare și fapta bună.

(w882) t

Seeds of Kenoses îi ajută să se integreze în societate, îi încurajează să își dea copiii la școală și îi învață chiar și pe adulți tainele scrisului și cititului. Au devenit o familie.  Inițiativa acestei asociații a avut-o un suedez care s-a căsătorit și rămas în România.

Jurnalist - Cosmin Jitariuc;  Imagine - Rafael Vasilcin

(w882)

10:00 Minorităţi în limba sârbă (R)

(Reluare)

10:30 Prim plan obiectiv (R)

prima parte (Reluare)
 
TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

 

#tvrtimisoara