loader
Foto

Un nou sezon "Sarea în bucate": O incursiune la ferma de struți a lui Nelu Goanță | VIDEO

În contextul expansiunii gastronomiei moderne, emisiunea „Sarea în bucate” își propune să aducă în prim-plan resursele locale și pasiunile antreprenorilor din România.

 

Dan Liuț
Sarea în bucate

Noul sezon se deschide cu o vizită la ferma de struți a lui Nelu Goanță situată în pitoreasca localitate Moceriș, județul Caraș-Severin. Afacerea, născută dintr-o pasiune autentică pentru aceste păsări excentrice, a evoluat în ultimi ani, demonstrând potențialul economic și culinar al produselor oferite de struți.
.

.
Produse precum penele, ouăle și carnea de struț sunt din ce în ce mai căutate pe piața din România, confirmând trendul de apreciere a diversificării alimentației. Oferind un exemplu concret a ceea ce înseamnă sustenabilitate și inovare în gastronomie, Nelu Goanță va împărtăși cu telespectatorii  rețete pentru preparatele tradiționale adaptate la ingredientele locale. Într-un moment culinar deosebit, vom asista la golirea unui ou de struț, pentru a prepara o delicioasă omletă, echivalentul a 30 de ouă de găină.

În continuarea emisiunii, vom explora prepararea unui papricaș din carne de struț, gătit cu o ordine bine stabilită a ingredientelor, ilustrând modul în care tradiția și inovația pot coexista. De asemenea, apostolii gustului vor avea ocazia să deguste cârnați și pastrama preparate de maestrul Goanță, fiecare rețetă fiind asezonată cu condimente speciale ce subliniază caracteristicile unice ale cărnii de struț.

Invităm toți iubitorii de gastronomie să nu rateze premiera acestui episod captivant, marți, 1 octombrie, de la 20:30, la TVR Timișoara. „Sarea în bucate” promite să dezvăluie secretele unei afaceri de succes și să inspire un nou val de apreciere pentru produsele autohtone.

22:00 Stare de bine (R)

(Reluare)

23:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Programul

Săptămâna "Școala altfel" reprezintă o inițiativă educațională semnificativă, introdusă în România în anul 2016, având scopul de a promova ...

Un nou sezon

În contextul expansiunii gastronomiei moderne, emisiunea „Sarea în bucate” își propune să aducă în prim-plan resursele locale și pasiunile ...

Liga Națională de Baschet Masculin: SCM Timișoara - CSM Constanța | VIDEO

Luni, 30 septembrie, de la ora 19:00, iubitorii baschetului sunt invitați să urmărească un meci captivant din Liga Națională de Baschet Masculin, ...

 

#tvrtimisoara