loader
Foto

Galerie foto

Un nou traseu tematic în Parcul Național Semenic - Cheile Carașului

Romsilva - Parcul Național Semenic- Cheile Carașului a realizat un nou traseu tematic pe Valea Bârzavei între Crivaia și Vila Klaus din parcul național, Unitatea Administrativ Teritorială Văliug.

 

Telejurnal Regional TVR Timișoara

La începutul traseului care măsoară 3,5km, chiar la intrarea în parcul național, pe DJ582D este amplasat un panou explicativ cu privire la structura speciilor de faună, structura ecosistemelor naturale, habitatul speciilor și definiția unor termeni esențiali în conservare.

De-a lungul drumului, sunt amplasate 14 panouri educative ce prezintă informațiile specifice pentru specii caracteristice organizate pe încrengături. Traseu tematic este accesibil pentru toate vârstele și nu necesită echipament special, durata de parcurgere fiind de aproximativ două ore.

(w882)

Accesul se poate face din Crivaia pe DJ582D sau dinspre Semenic și Comarnic pe traseul turistic cruce roșie. Parcul Național Semenic- Cheile Carașuluii, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul țării și are o suprafață de 36.052 hectare.

(w882)

Aici există opt rezervații naturale, în zone de conservare specială, strict protejate, și numeroase obiective și trasee turistice.

Sursa: Romsilva

17:00 Monocrom

17:30 Sarea în bucate

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara