loader
Foto

Galerie foto

Unirea s-a făcut la Alba Iulia. După ce a început la Arad

Marea Unire, care a marcat pentru totdeauna istoria noastră naţională, a fost un rezultatul unui proces îndelung, pregătit temeinic în diverse colţuri de ţară, între care Aradul joacă un rol de maximă importanţă.

 

Diana Bogea
Drumuri aproape

În Anul Centenar, România întreagă îşi îndreaptă atenţia căte Alba Iulia, locul unde s-a desăvârşit Unirea de la 1918.

Dar evenimentul cu pricina, care a marcat pentru totdeauna istoria noastră naţională, a fost îndelung şi temeinic pregătit în diverse colţuri de ţară, între care Aradul joacă un rol de maximă importanţă. Cu alte cuvinte, dacă Aradul nu ar fi existat, momentul Alba Iulia nu s-ar fi întâmplat.

La Arad am mai fost în excursie pe „Drumuri aproape”, împreună cu voluntarii de la Arad Free Tours, care de ani de zile şi-au creat o misiune din a-şi face cunoscut oraşul celor ce vor să îl descopere la pas, la faţa locului. De data asta, propunerea lor este una inedită, tocmai potrivită Anului Centenar, anume un tur al punctelor din oraş în care s-a întâmplat ceva legat de pregătirea Unirii.

Descoperim împreună felul în care s-au succedat evenimentele, îi cunoaştem pe oamenii care şi-au legat numele şi activitatea de dezideratul unionist, locuri unde s-au scris şi s-au semnat documente de maximă importanţă, în general, lucruri despre care nu vom afla probabil niciodată din manualul de istorie.

Toată plimbarea asta devine şi mai interesantă deîndată ce urcăm pe biciclete, aşa încât turul ăsta cu iz istoric capătă atracţie şi pentru cei care, la prima vedere, nu ar părea chiar interesaţi de subiect. În plus, spun gazdele noastre, daca acum o sută de ani se purta mersul călare, acum bicicletele ne vor purta la fel de plăcut în periplul nostru arădean.

Emisiunea "Drumuri aproape" se difuzează:(w500)

- sâmbătă 3.11.2018, de la ora 17:00 la TVR Timișoara

- duminică 4.11.2018, de la ora 08.00 la TVR 3

- duminică 4.11.2018, de la ora 11.30 la TVR Timișoara

- marți 6.11.2018 de la ora 18.00 la TVR Internaţional

- marți 6.11.2018 de la ora 21.30 la TVR Timișoara

- joi 8.11.2018 de la ora 11.00 la TVR Moldova

- vineri 9.11.2018, de la ora 2.00 la TVR Moldova.

Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Ulterior, emisiunea poate fi vizionată și mai sus.

 


 

 

 

0:00 Telejurnal Regional TVR TM (R)

(Reluare)

0:30 Monocrom (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara