loader
Foto

Urmaşii lui Robin Hood la Știrile TVR Timișoara

Peste două sute de timişoreni au ales să calce pe urmele lui Robin Hood într-ale trasului cu arcul.

 

Telejurnal Regional TVR Timișoara

Câteva zeci dintre ei se antrenează constant pentru a-şi măsura forţele şi precizia în competiţii. Pasionaţii încearcă să promoveze un sport prea puţin cunoscut la noi în ţară, dar care scoate omul din monotonia şi stresul zilnic.

Povestea arcaşilor din Timişoara începe în urmă cu câţiva ani, când Andrei Iulian, un practicant de arte marţiale, a avut ocazia să îşi încerce dexteritatea cu arcul şi săgeţile. I-a plăcut atât de mult încât nu a durat mult până când, împreună cu prietenii, a pus bazele unui club de profil.

Andrei Iulian (preşedinte Clubul TM Archery) declară: Este accesibil. Nu este ușor pentru că trebuie voință pentru a persevera. Oricine spune că poți trage cu arcul. Când vin la club și văd că nu e așa ușor mulți dau în spate. De aceea trebuia trecut acel prag de care dacă ai trecut, totul va fi bine.

Pendulul, ţinta rotativă, ţintele animal, lansatorul vertical, ţinta turcească sau roata norocului sunt doar câteva din tipurile de ţinte care pun la încercare măiestria arcaşilor. Pe unii dintre ei sportul care combină răbdarea, talentul şi munca i-a prins atât de tare încât au început să îşi confecţioneze singuri materialele auxiliare. Cum ar fi tolbele, mănuşile sau săgeţile. Totul este să îţi găseşti arcul care ţi se potriveşte, spun sportivii.

Monica Stoiov ne explică de ce a ales tirul cu arcul: Eu am preferat tradiționalul, îmi place mai mult tradiționalul. E mai aproape de stilul meu, de felul meu de a fi.

Bogdan Barvinschi ne explică unele din tainele acestui sport: Anumite lucruri, de exemplu greutatea săgeții sau cât de flexibilă e săgeata pot fi calculate și optimizate. Practic cu modul meu de tras, totul se întâmplă rapid și dinamic și nu ar fi practic.

Membrii Clubului TM Archery plănuiesc să organizeze în acest an opt competiţii, patru în sală şi patru în aer liber.

Reporter: Gabriela Stoian, Imaginea: Ion Vasile

Știrile TVR Timișoara se difuzează zilnic de la ora 18,20 iar de la ora 21,30 sunt transmise și în limbaj mimico- gestual.


14:00 Descoperă vestul (R)

(Reluare)

14:30 Cult@art

 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara