loader
Foto

Galerie foto

Vedetele serii: ia tradiţională şi Teo Milea

„Ziua Internaţională a Iei Româneşti” este sărbătorită la Timişoara de către Asociaţia pentru Vorbirea Bănăţană.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora regiunii

Sâmbătă, 18 iunie, începând cu ora 10.00, Muzeul Satului Bănăţean va fi un spaţiu al bucuriei şi al culorilor împletite cu autenticitaea sufletului românesc.(w500)

Evenimentul este la cea de-a doua ediţie şi se doreşte a fi o reunire a tuturor acelora care consideră că păstrarea tradiţiilor este esenţială pentru creşterea şi evoluţia unui neam. Arta populară este o bogăţie pe care n-avem drept s-o irosim.

Amănunte legate de programul sâmbetei care vine şi de semnificaţia acestei zile pentru o întreagă Românie aflăm dinspre invitaţii serii: Anamaria Vălcăneanţ (reprezentant al Asociaţiei pentru Vorbirea Bănăţană), Gabriela Muscan (designer etnografic) şi Sebastian Linţa (reprezentant ACTIS).

Îndrăgitul muzician Teo Milea revine pe plaiurile natale. Temporar.

Stabilit în Canada, compozitorul şi pianistul timişorean de sorginte arădeană a promis să ne fie alături nouă, publicului său de suflet, ori de cîte ori se va ivi ocazia.

Se ţine, iată, de cuvânt şi, înainte chiar de-a urca pe scena Music Travel Festival, vă dă întâlnire domniilor voastre, astă-seară, în direct.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, joi 16.06.2016 la ora 20.00, cu reluare vineri 17.06.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

7:00 Baschet (R)

(Reluare)

9:00 Întâlniri esențiale (R)

(Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara