loader
Foto

"Vest exclusiv" de la Reșița la Pesaro

Înfrățirea între orașe din țări diferite e o modalitate de a facilita cunoașterea reciprocă și de a declanșa cooperări pe multiple planuri.

 

Diana Bogea
Vest Exclusiv

Ediția emisiunii de duminică 17 noiembrie este disponibilă online pe TVR+

Reşiţa este reşedinţa judeţului Caraş-Severin. La o mie şi mai bine de kilometri depărtare, oraşul italian Pesaro este locul unde s-a născut Gioachinno Rossini. Iar Loreto, aflat în vecinătate, adăposteşte, în maiestuoasa sa Basilică, zidurile casei Fecioarei Maria, în care a fost plămădit Iisus.

Aparent nu există nicio legătură între cele trei localităţi, şi totuşi...

Mai întâi a fost vorba despre o prietenie spirituală, datorată legăturilor religioase, apoi s-a trecut la pasul următor, adică cel oficial, aşa că Reşiţa a semnat acte de amiciţie cu primăriile din cele două oraşe italiene.

Asta înseamnă o viitoare cooperare pe multiple planuri: economic, social, cultural. Aşadar, o prietenie fără graniţe de ordin geografic, lingvistic, religios, care poate aduce numai beneficii ambelor părţi, română şi italiană.

În reportajul de la "Vest Exclusiv", Diana Bogea discută aceste aspecte cu Mihai Stepanescu (primarul Reşiţei), Luca Ceriscioli (primar Pesaro), Paolo Nicoletti (primar Loreto) și cu oamenii celor trei orașe.

Reportajul este difuzat în premieră  în emisiunea Vest Exclusiv la TVR Timișoara,  sâmbătă 16.11 la ora 20.00, cu reluare duminică 17.11 la ora 11.00 iar pe TVR3  duminică 17.11 la ora 18.00 cu reluare luni 18.11 la ora 16.30.

 

12:00 Baschet (R)

(Reluare)

14:00 Descoperă vestul (R)

(Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara