loader
Foto

Galerie foto

Victor Vulpe - creatorul pantofilor „obiect de artă”

“În mod aproape mecanic ne petrecem cea mai bună parte a vieţii mergând, iar pantofii reprezintă în acest context un indicator clar al treptei noastre de evoluţie” afirmă Victor Vulpe.

 

Roxana Morun
Selfie

Născut la Arad, Victor Vulpe este absolvent în anul 2000 al secţiei de Pedagogie a Artei în cadrul Facultăţii de Arte şi Design din Timişoara.

A înlocuit pictura - care i-a fost preocuparea majoră timp de 5 ani - cu o altă abordare a artei, într-o manieră desăvârşit funcţională: designul de genţi şi pantofi.

Victor obţine - printr-o strânsă conexiune cu omul pentru care creează - o mişcare de eliberare de sub jugul produselor în serie, oferind pantofilor săi o încărcătură emoţională, o legătură preţioasă, profund personală, izvorâtă chiar din nevoia noastră organică de a ne simţi respectaţi şi de a avea o relație bună cu noi înşine.

Drumul spre perfecţiune nu a fost unul uşor şi, susţine Victor, nu se termină niciodată. Talentul,munca şi determinarea de a realiza un pantof excelent i-au fost răsplătite creatorului timişorean acesta tor Vulpe a ocupat locul 4 la World Championship in Shoemaking, o competiţie de mare prestigiu desfăşurată la Londra.

Povestea lui Victor Vulpe şi a pantofilor săi magici o aflaţi la SELFIE, sâmbătă, 22.06.2019, ora 17.30, la TVR Timişoara, (cu reluare duminică 23.06.2019, ora 12.00 şi joi, 27.06.2019, ora 21.00) si duminica, 23. 06.2019, ora 8.30, la TVR 3.

Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalele digitale 85 UPC și 107 DIGI.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea a putut fi vizionată în live streaming pe canalul de YouTube @TVRTimișoara și pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Ulterior, emisiunea poate fi vizionată și în playerul de mai sus.

(w882)

 

10:00 Minorităţi în limba germană (R)

(Reluare)

10:30 Magazin minorități (R)

(Reluare)
 

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

Silvia Răileanu a început să cultive tomate la Biled acum 8 ani într-o seră modernă. Acum a extins-o, e o seră semiînchisă hitech care aduce cele ...

 

#tvrtimisoara