loader
Foto

"Regionalia": Publicații ale Academiei Române și festival de muzică populară

Festivalul National „Topul Marţişorului” va fi transmis, în direct, de către studioul TVR Timişoara. Iar în prima parte a emisiunii îl avem alături pe secretarul general al Academiei Române, academicianul Ioan Păun Otiman.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Regionalia

Sub egida Editurii Academiei Române au fost publicate, de curând, două volume, cu titlu de documentar: „Academia Română şi Casa Regală a României. Două destine paralele” şi „1948 – Marea Dramă a Academiei Române”.

Îl avem alături, în direct, pe acela care-a girat, competent, apariţia acestora, academicianul Ioan Păun Otiman, secretar general al Academiei Române.

Festivalul-concurs „Topul Mărţişorului” a ajuns la cea de-a 14-a ediţie. Vor urca pe scena Sălii Capitol a Filarmonicii Banatul din Timişoara tineri solişti vocali de muzică populară din liceele de artă şi de la şcolile populare de artă, din întreaga ţară.

Cu amănunte ne sunt alături, în direct, Liliana Laichici, director al Centrului de Cultură şi Artă, Adrian Negoiţă, preşedinte al Comisiei de Cultură din cadrul CJT şi interpreta de muzică populară Carmen Popovici-Dumbravă.

Emisiunea se difuzează luni 3.03.2014 la ora 17.00, simultan pe TVR3 și TVR Timișoara.

9:00 Cap de afiș (R)

(Reluare)

10:00 Minorităţi în limba maghiară (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara