loader
Foto

Vorbim prea rar despre bolile rare

O dată pe an, la finalul lunii februarie, mai exact în anii bisecţi, pe 29 ale lunii, în toată lumea este marcată ziua bolilor rare.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Definiţia simplistă a bolilor rare este aceea că afectează 1 din 2000 de indivizi. Asta nu înseamnă că impactul pe care îl au aceste boli este de neglijat.

Accesul la informaţii despre aceste maladii, întâlnirile cu pacienţii care au trecut prin experienţe similare este foarte important pentru acceptarea situaţiei şi o abordare mai eficientă a bolii.

De aceea astăzi la Ediţia de vest discutăm despre bolile rare cu as. univ dr. Mihaela Bătănenţ (medic Spitalul de Copii Louis Ţurcanu, Timişoara) și prof. univ. dr. Maria Puiu (preşedinte Societatea Română de Genetică Medicală).

Emisiunea "Ediţia de Vest" se difuzează în direct, simultan pe TVR Timișoara şi TVR 3, luni 29.02.2016, de la ora 17:00, cu reluare pe ambele canale marţi 1.03.2016 la ora 00:30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

 

 

4:00 Descoperă vestul

7:00 Tur ghidat (R)

(Reluare)
 
Țese la război și la 80 de ani

Țese la război și la 80 de ani

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Doda Viorica Lazăr de la Seceni are peste 80 de ani și încă mai țese la război.

Bucova: mirosul naturii, povești încă nespuse. Și Via Transilvanica

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 15:45, la TVR Timișoara, vă invităm la o ediție de primăvară la "Drumuri aproape".

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

Spectacol aniversar Zorica Savu - 30 de ani de cântec și 30 de ani TVR Timișoara! Miercuri, 1 mai, de la ora 19:00, la TVR Timișoara, și luni, 6 ...

 

#tvrtimisoara