loader
Foto

Galerie foto

Zilele Aradului sunt în plină desfășurare

Zilele Aradului se desfăşoară între 17 şi 30 august 2015. Zilele Aradului sunt sărbătorite, în fiecare an, în preajma zilei de 22 august, zi care marchează momentul istoric din anul 1834, când Aradul a obţinut statutul de Oraş Liber Regesc.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Zilele Aradului sunt sărbătorite, în fiecare an, în preajma zilei de 22 august, zi care marchează momentul istoric din anul 1834, când Aradul a obţinut statutul de Oraş Liber Regesc.

„Ediţia de anul acesta a Zilelor Aradului este una cu totul specială pentru oraşul nostru, întrucât Aradul şi-a anunţat în 2015 candidatura la titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021. Sărbătoarea oraşului este, aşadar, dedicată acestei candidaturi, linia de forţă, cupola sub care vom găzdui Zilele Aradului anul acesta fiind „ARAD 2021”. Dorim astfel să promovăm acest deziderat, atât în rândul arădenilor, cât şi dincolo de hotarele judeţului şi chiar ale României. ” a declarat Gheorghe Falcă, primarul Municipiului Arad.

Bugetul alocat evenimentului este de 800.000 de lei. Amănuntele despre atmosfera de anul acesta le vom primi de la actorul Zoltan Lovas, prezentatorul evenimentului.

Lia Rădoi a terminat Liceul de arte, Facultatea de Arte şi visa să facă sculptură. Raţiunea îi spunea însă că parcă grafica e o optiune mai bună. Aşa a ajuns sa lucreze noua ani de zile în domeniu. De fapt, în webdesign.

Când a simţit că asta nu mai e ceea ce îşi doreşte, a început să facă ceea ce voia: pufoşenii! Principala motivaţie în a crea noi şi noi pufoşenii este reacţia oamenilor. Meştereşte lucruşoarele cu suflet şi cu mare drag, iar când vede că sunt primite la fel, bucuria e maximă.

Despre cum se nasc pufoşeniile, de fapt nişte personaje în toată regula, ne va spune chiar Lia Rădoi.

Răzvan Pomoja şi chitara sa vor crea universul sonor pentru o seară reuşită!

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, joi 20.08.2015 la ora 20.00, cu reluare vineri 21.08.2015 la ora 11.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

4:00 Descoperă vestul

7:00 Izolați în România (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara