loader
Foto

Zilele Culturii Sârbe încep miercuri la Timişoara

Cel mai important eveniment cultural al comunităţii sârbe se va desfăşura în perioada 5-30 noiembrie, în oraşul de pe Bega.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora regiunii
Minorități în limba sârbă

Eevenimentul este organizat de către Uniunea Sârbilor din România în parteneriat cu Consulatul Republicii Serbia la Timişoara. Programul cuprinde peste 20 de acţiuni culturale: spectacole de teatru, concerte, dansuri tradiţionale, serate literare, proiecţii de film şi expoziţii de fotografie.

Amănunte primim, în direct, de la preşedintele Uniunii Sârbilor din România, Ognean Crîstici.

Galeria Helios din Timişoara găzduieşte o dublă expoziţie: „Aparent despre nori” – pictură semnată Dumitru Popescu şi „Forme libere şi mobile” – sculptură (Constantin Grangure). Nu este prima oară când cei doi plasticieni îşi încrucişează săbiile, iar duelul lor face, de fiecare dată, deliciul publicului iubitor de artă.

Pe Dumitru Popescu şi Constantin Grangure îi veţi (re)cunoaşte astă-seară, la TVR Timişoara.

Şcoala Gimnazială nr. 16 Take Ionescu din Timişoara împlineşte 50 de ani. O jumătate de secol în care instituţia a însemnat un adevărat for al educaţiei şi al inovaţiilor. Rezultatele deosebite ale elevilor şi dascălilor, deopotrivă, au făcut din Gen. 16 (cum o ştim cu toţii) etalon şi model demn de urmat.

Date despre evenimentul aniversar, dar şi informaţii despre activitatea şcolii primim, în direct, dinspre directorul acesteia, prof. dr. Mihai Pârvulescu.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timișoara, marți 4.11.2014 la ora 20.00 cu reluare miercuri 5.11.2014 la ora 11.00.

 

12:00 Actual Regional (R)

(Reluare)

13:30 Drumuri aproape (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara