loader
Foto

Galerie foto

Zimbrii de la Armeniș: Ecosistem refăcut și turism sustenabil| VIDEO

Diana Bogea v-a invitat să urmăriți o ediție „Drumuri aproape" despre zimbrii de la Armeniș, Măgura Zimbrilor.    

 

Diana Bogea
Drumuri aproape

Un transport special, menit să aducă aici, în Măgura Zimbrilor, 13 personaje la fel de speciale, așteptare deja de un an întreg și cu pregătiri pe măsură. Momentul acela când zimbrii, musafirii îndelung așteptați, încep sa coboare rând pe rând din camion, ca să pășească în locul care le va fi casa de acum încolo. Iar pasul ăsta al lor către libertate o fi el mic pentru zimbri, dar mare pentru ecosistem.

Un anotimp mai târziu... deși au trecut doar vreo 3 săptămâni, ne aflăm din nou la locul faptei. Armeniș, Măgura Zimbrilor, poiana care lesne ar putea fi numita Poiana Libertății.. Zimbrilor... sau ceva de genul. Dar azi nu ne ocupăm de toponime, ci ne bucurăm de o zi superbă în natură, Cătălin, gazda mea, și cu mine... Iar dacă om mai găsi și zimbri, atunci ziua asta cu cer senin și aer de munte chiar ar putea atinge perfecțiunea!

19:00 ACTUAL REGIONAL – direct (R)

(Reluare)

20:30 Drumuri aproape

 
Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

Castrul roman Micia: arheologia clasică e însoțită de cea experimentală | VIDEO

Urmărim la "Istorii Ascunse" o ediție despre  cercetarea castrului roman Micia, descoperit la mijlocul anilor 1800. Realizator: Cristina ...

 

#tvrtimisoara