loader
Foto

Atenție la alimentele foarte mici, care pot fi ingerate de copii!

Alimentele foarte mici, precum alunele, nucile sau semințele pot fi ingerate de copii și au existat cazuri în care au produs asfixierea.

 

Iren Alexoi
Veronica Mihoc
Tableta de sănătate

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Avertismentele de pe jucării sau de pe produsele care conțin obiecte de dimensiuni mici și care nu sunt recomandate copiilor sub o anumită vârstă, nu sunt întâmplătoare.

Acestea trebuie luate în seamă de părinți pentru că o simplă greșeală poate avea consecințe grave asupra vieții unui micuț.

Același lucru este valabil și în cazul alimentelor mici (alune, semințe, nuci sau boabe de fasole), o tentație pentru copii care: 1. le pot înghiți incorect din cauza unei masticații necorespunzătoare provocând asfixierea, 2. le pot introduce în urechi sau în nas, cu efecte grave, ducând până la deces.

Din păcate numărul copiilor care trec pragul Secției de Urgență a Spitalului de Copii din Timișoara este foarte mare. Dacă pentru unii cunoașterea metodelor de acordare a primului ajutor este o salvare, pentru alții din păcate este prea târziu.

Dr. Daniela Timișan, medic ORL-ist ne învață cum să ne protejăm micuții în astfel de situații.

La rubrica de nutriție, Maria Varga ne prezintă alimentele care ne ajută în tratamentul candidozei.

Dr. Dana Zaharie, medic ortodont, ne spune care sunt soluțiile în cazul incluziei caninilor, care sunt cauzele pentru care caninii nu au apărut până la o anumită vârstă și cum rezolvăm problema golurilor dentare.

Neuropsihologul Violeta Stan ne explică de ce sărbătorile trebuie ținute de familie indiferent de situația financiară, de poziția socială sau greutățile vieții.

Aceste evenimente petrecute alături de cei apropiați sunt ancore pozitive pentru copii dar și pentru fiecare dintre noi atunci când stresul ne face să cedăm. În plus, astfel de momente sunt răspunzătoare de producerea în corp a endorfinelor sau a hormonului fericirii.

Emisiunea "Tableta de Sănătate" se difuzează vineri 8.01.2016 la ora 16.00 pe TVR3 (cu reluare sâmbătă 9.01.2016 la ora 3.30 și luni 11.01.2016 la ora 10.30) iar pe TVR Timișoara sâmbătă 9.01.2016 ora 19.00 (cu reluare duminică 10.01.2016 de la ora 10.00). Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.


14:30 Spirit și credință

15:30 Întâlniri esențiale

 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara