loader
Foto

„CA-N CER” – un reportaj premiat APTR

TVR Timişoara a obţinut Premiul Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România (APTR) pentru eseu, cu producţia "Ca-n cer", realizată de Dite Dinesz, împreună cu Marius Danci (imagine) şi Constantin Buță (montaj).

 

Gala Premiilor Naţionale de Televiziune APTR 2014, ediţia a 24-a, a avut loc luni, 8 decembrie a.c., la Teatrul Naţional din București.

În martie 2014, TVR Timişoara a început susţinerea campaniei demarată de Fundaţia Sfânta Irina de strângere de fonduri pentru Clinica Nera, prima clinică de recuperare oncologică din România.

În comuna Sasca Montană din judeţul Caraş-Severin, în vârf de munte, se înalţă deja primele clădiri din ceea va fi, în cel mult un an, prima clinica de recuperare oncologică din România. Fără a fi o întâmplare, cât timp astăzi nimic nu mai este întâmplător, cei care vor urca aici se vor vindeca mai aproape de cer, ca-n cer… Vor vedea Nera pe fereastra care le va aduce dimineaţa şi Munţii Banatului de cealaltă parte, odată cu înserarea….Deasupra de toate vor învăţa să învingă suferinţa, regăsindu-se pe ei înşişi.

Iniţiatorul proiectului Clinica Nera este doctorul Pavel Chirilă, alături de măicuţele de la Mănăstirea Slatina-Nera. Împreună îi vor învăţa, în cel mult un an, pe bolnavii în stadiile incipiente, să-şi schimbe viaţa, hrana şi gândurile. La Clinica Nera va exista şi un laborator de cercetare, prevenţie şi tratare a cancerului.

În ţări precum Italia, există cel puţin 40 de clinici de acest fel. În judeţul Caraş-Severin, unde se ridică acum Clinica Nera, există un singur medic oncolog.

TVR Timişoara susţine, în continuare, campania de strangere de fonduri pentru desăvârşirea Clinicii Nera. Cei care doresc să contribuie la construcţia clinicii se pot adresa Fundaţiei Sfânta Irina.

Filmul “Ca-n cer” va fi difuzat duminică, de la ora 17.00, pe TVR 3, în cadrul unei emisiuni dedicate premianţilor APTR.

 

7:00 Izolați în România (R)

(Reluare)

7:30 În prelungiri (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara