loader
Foto

Galerie foto

"Cap de Afiș": Jimi Hendrix al Africii la Festivalul Plai 2013

Ediţia din 2013 a festivalului Plai a adus în faţa publicului un mix inspirat al sonorităţilor exotice, mai rar întîlnite pe scenele româneşti. Printre prezenţele care au impresionat s-a numărat şi muzicianul african Vieux Farka Toure.

 

Mimo Obradov
Cap de afiș

Vieux Farka Toure, descendent al unei adevărate dinastii muzicale din Mali, numit şi „Jimi Hendrix al Africii” a cucerit de la primele acorduri fără a insista să-şi etaleze virtuozitatea pe care a subjugat-o construcţiei muzicale specifice.

Susţinut de o bază ritmică solidă - asigurată de un baterist şi un chitarist bass- cînd tumultoasă, cînd rafinată, Vieux, a făcut ca din instrumetul său să se reverse misterele continentului negru precum cascadele miraculoase dar şi zgomotoase.

Cu o carieră în plină ascensiune, deja foarte apreciat în S.U.A., Franţa dar şi în Rusia, acesta este primul lui concert în România.

Concertul a fost înregistrat la festivalul Plai și este difuzat în cadrul unei ediții speciale de Revelion a emisiunii "Cap de afiș", pe TVR Timişoara miercuri 1 ianuarie de la ora 19.00 (cu reluare joi 2.01 la ora 10.00).

(w882)

20:30 Teatru TV
21:30 Descoperă vestul
 
In Memoriam Tiberiu Ceia | VIDEO

In Memoriam Tiberiu Ceia | VIDEO

publicat: vineri, 31 martie 2023

Joi, ora 20.30, la TVR Timișoara a fost difuzată o ediție "In Memoriam Tiberiu Ceia"    

Rețeta de scrob de post | VIDEO

Rețeta de scrob de post | VIDEO

publicat: joi, 30 martie 2023

Urmărim la TVR Timișoara o nouă ediție la "Sarea în bucate". Prezintă - Dan Liuț, realizator -  Veronica Mihoc.

Forum economic: Mașina second hand vs una nouă | VIDEO

Prea sărac pentru ceva ieftin. Se aplică, în România, pe piața auto.  Depinde însă de multe argumente, oferite în emisiunea "Forum Economic", la ...