loader
Foto

"Dincolo de granițe": RTS NoviSad prezintă promotori ai culturii române în Voivodina

O zicătoare binecunoscută spune că omul sfinţeşte locul. Un exemplu concret vă prezintă reportajul intitulat „Oameni şi fapte”, realizat de colegii de la redacţia română a Televiziunii RTS Voivodina din Novi Sad.

 

Mimo Obradov
Dincolo de granițe

Localitatea Coştei, în apropiere de oraşul Vârşeţ, este populată de în cea mai mare parte de români.

Cel mai cunoscut, nu doar în satul natal, dar şi în Banat, în Serbia şi România, este Ion Rotariu Cordîn, dirijor, instrumentist, solist, compozitor, actor, un adevărat animator cultural, care la cei peste 80 de ani de viaţă a semănat şi a cules mult.

Reportajul este difuzat pe TVR Timișoara vineri 10.01 la ora 19.30, cu reluare sâmbătă 11.01 la ora 10.30, în cadrul emisiunii "Dincolo de granițe".

21:00 Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual (R)

(Reluare)

21:30 Minorităţi (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara