loader
Foto

Galerie foto

#SlăbescSănătos: Hidratarea este cheia succesului

Dincolo de un regim alimentar bine supravegheat, Raluca a început și un program constant de alergare. O oră, de trei ori pe săptămână ea este pe pista de alergare, indiferent de vreme.

 

Iren Alexoi
Veronica Mihoc
Tableta de sănătate

În prima săptămână Raluca a făcut plimbări rapide, pentru a nu-și supune încheieturile la un efort forțat, având în vedere că nu a mai practicat nici un sport de foarte mult timp.

Astfel, ea a ajuns să parcurgă pe zi câte 5 kilometri. Acum Raluca este pregătită să înceapă alergarea.(w235)

„HIDRATAREA este cheia succesului”, spune trainer-ul DIANA AMZA. “Atunci când practicăm o activitate fizică precum alergatul, este important să nu uităm să ne hidratăm! O hidratare deficitară ne poate afecta atât performanţa, cât şi sănătatea".

Atunci când alergăm, orgasnismul nostru pierde atât apă, cât şi săruri minerale (în mare parte sodiu). O pierdere de numai 1-2% din greutatea corpului nostru poate afecta performanţa cu aproximativ 10-20%.

Sfaturi pentru hidratare:

- Nu aşteptaţi să vă fie sete. Dacă vă este sete, este posibil să fiţi deja deshidrataţi.

- Beţi cantităţi mici în mod frecvent (o gură la fiecare 10 - 15 minute).

- Dacă încercaţi băuturile isotonice pentru sportivi (concepute pentru a oferi o combinaţie ideală de săruri minerale), încercaţi-le înainte de un concurs pentru a vă asigura că acestea sunt tolerate de organism.

Aproximativ 70% din corpul nostru este alcătuit din apă, lucru vital pentru fiecare reacţie chimică din organism. Avem nevoie de cel puţin 2 litri de apă pe zi pentru transportul substanţelor nutritive, digestia alimentelor, transportul toxinelor, funcţionarea creierului şi nu în ultimul rând pentru starea de spirit, energie şi concentrare.

Pare banal, dar este hidratarea este esețială. Raluca a reușit, încearcă și tu!

Emisiunea "Tableta de Sănătate" se difuzează pe TVR Timișoara sâmbăta de la ora 19:00 (cu reluare duminica de la ora 10:00) iar pe TVR 3 vinerea de la ora 16:00 (cu reluare lunea de la ora 10:00). Postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

(w882)

10:00 Minorităţi în limba germană (R)

(Reluare)

10:30 Magazin minorități (R)

(Reluare)
 

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

Silvia Răileanu a început să cultive tomate la Biled acum 8 ani într-o seră modernă. Acum a extins-o, e o seră semiînchisă hitech care aduce cele ...

 

#tvrtimisoara