loader
Foto

In memoriam Paco de Lucia

Paco de Lucia, cunoscut ca cel mai mare chitarist de flamenco din lume, ne-a părăsit în 26 februarie 2014, în urma unui atac de cord suferit în Mexic. În 2007 a susţinut unicul său concert din România pe scena Festivalului Plai.

 

Mimo Obradov
Dincolo de granițe

Francisco Sanchez Gomes, consacrat cu numele de scenă Paco de Lucia, s-a format ca artist în interiorul unei comunităţi a cărei expresie artistică supremă a fost genul flamenco.

Muzică şi dans la intensitate maximă. Apoi a cîntat cu Chic Corea, John McLaughlin, Al di Meola...

Prezent, în 2007, la Timişoara, la Festivalul Plai, a avut amabilitatea de a face o excepţie (în timpul turneelor nu comunică direct cu presa) şi a acorda un interviu cedînd argumentului că este prima lui prezenţă pe o scenă din România.

Din păcate a fost şi ultima.

La "Dincolo de graniţe" ne amintim cu drag de acele momente în care ne spunea: „Muzica nu are nevoie de traducere, e un limbaj universal care se adresează inimii”.

Emisiunea se difuzează pe TVR Timișoara vineri 28.02 la ora 19.30, cu reluare sâmbătă 1.03 la ora 10.30.

 

 

11:30 Istorii ascunse (R)

(Reluare)

12:00 Baschet (R)

(Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara