loader
Foto

Aura Twarowska: debut la Lugoj, carieră la Opera din Viena | VIDEO

TVR Timișoara vă prezintă la #IntilniriEsentiale un reportaj despre solista Aura Twarowska.

 

Aura Twarowska se dedică vieții muzicale încă de la vârsta de 6 ani prin studiul pianului, al mandolinei și cel al cântului în Lugojul natal. A absolvit Liceul ”Coriolan Bredicenu”, a absolvit Facultatea de Științe Economice din Timișoara. A fost angajată în corul Filarmonicii ”Banatul” din Timișoara condus de maestul Diodor Nicoară. A studiat mai apoi la Facultatea de Muzică a Universității de Vest din Timișoara , iar masterul l-a făcut la Universitatea de muzică din București.

Din 2010 este doctor în muzică, titlu obținut tot la Universitatea Națională de Muzică din Bucuresti, pentru teza "O viziune asupra structurilor teatrului muzical din perspectivă managerială”. Aura Twarowska a debutat, în 1998, pe scena Operei Naționale Române din Timișoara, în rolul titular din opera ”Carmen”, de George Bizet. Cariera sa artistică se îmbogățește cu roluri de operă și partituri vocal-simfonice, care îi fac vocea cunoscută și apreciată pe majoritatea scenelor de operă și de filarmonică din România. Colaborările și turneele internaționale îi facilitează întâlnirea cu teatrele europene și ajută la angajarea sa, în anul 2007, ca solistă a Operei de Stat din Viena.

12:00 Actual Regional (R)

(Reluare)

13:30 Drumuri aproape (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara