loader
Foto

La "Tableta de Sănătate" am discutat despre cum să fim sănătoși

La rubrica de nutriție am aflat ce nevoi se ascund în spatele poftelor.

 

Iren Alexoi
Veronica Mihoc
Tableta de sănătate

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Poftele pentru diverse alimente sunt semne ale organismului că îi lipsesc elemente esențiale pentru buna funcționare.

De la dorința de a mânca dulce sau foarte sărat, unele persoane reclamă reacții dintre cele mai ciudate, precum poftele de a consuma furnici sau chiar tencuială de pe pereți. Ce nevoi se ascund în spatele poftelor, aflați la rubrica de nutriție.

Medicul urolog Dan Țigăran ne avertizează în legătură cu durerile lombare. Acestea pot fi apanajul afecțiunilor coloanei vertebrale, dar de nenumărate ori pot ascunde boli grave de rinichi. Astfel, vizita la medicul urolog devine obligatorie.

Tot la "Tableta de Sănătate", descoperim care sunt cauzele apariției hipertensiunii arteriale și modalitățile prin care putem ține această afecțiune sub control, cu o incidență foarte mare în rândul populației.

Emisiunea "Tableta de Sănătate" se difuzează pe TVR Timișoara sâmbătă 10.01.2015 de la ora 19:00 (cu reluare duminică 11.01.2015 de la ora 10:00) iar pe TVR 3 vineri 9.01.2015 ora 19:00 (cu reluare luni 12.01.2015 de la ora 10:00).


2:30 Drumuri aproape (R)

(Reluare)

3:00 Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara