loader
Foto

La "Tableta de Sănătate" discutăm despre miturile sarcinii

Celelalte teme sunt: frica de doctor, poliartrita reumatoidă și alimentele care te scapă de durere și avantajele dinților din zirconiu.

 

Iren Alexoi
Veronica Mihoc
Tableta de sănătate

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Temele săptămânii la "Tableta de Sănătate":

- Sarcina vine cu multe bucurii dar și cu foarte multe întrebări. Mituri precum, forma burții îți poate indica sexul fătului ori dacă ești gravidă trebuie să te hrănești pentru doi sau sexul în timpul sarcinii afectează dezvoltarea copilului s.a.m.d, îngreunează informarea corectă a viitoarelor mămici, de cele mai multe ori dezorientate de schimbările din viața lor și de necunoscutele gravidiei. Celor mai frecvente întrebări legate de miturile sarcinii le dă răspunsuri, dr. Raluca Popescu, medic ginecolog.

- Frica de doctor este tema pe care o discută la rubrica sa, dr. Violeta Stan – neuropsihiatru. De cele mai multe ori vinovații pentru această temere cu efecte secundare asupra psihicului, aparține părinților care fac din medicul curant un Bau Bau încă de când suntem copii. Această emoție negativă indusă ne urmărește pe mulți dintre noi chiar și la vârsta adultă, conștientă. Ce consecințe are această teamă asupra noastră, aflați la Tableta de sănătate.

- Gata cu metalele din lucrările dentare! Tehnologia vine cu o soluție inovatoare care ne salvează nu numai sub aspectul estetic ci și medical. Cu ce înlocuim metalele inestetice din care se construiau dinții adiționali, ne dezvăluie dr. Horia Zaharie – medic stomatolog, într-o prezentare a avantajelor noului material revoluționar.

- La rubrica de nutriție, Iren Alexoi are ca invitat pe dr. Mihaela Pantea, medic nutriționist care ne dezvăluie tratamentul pentru poliartrita reumatoidă, boala inflamatorie care afectează articulațiile mâinilor și picioarelor, dând tumefacții, dureri și distrucție articulară. Multe dintre alimentele pe care le ignorăm de obicei când facem cumpărăturile uzuale, pot fi sursa împotriva acestor dureri. Faceți-vă lista acestora urmărind emisiunea din această săptămână.

Emisiunea "Tableta de Sănătate" se difuzează vineri 6.11.2015 la ora 16.00 pe TVR3 (cu reluare sâmbătă 7.11.2015 la ora 3.30) iar pe TVR Timișoara sâmbătă 7.11.2015 ora 19.00 (cu reluare duminică 8.11.2015 de la ora 10.00). Vă reamintim că începând din 20.10.2015 canalul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.


0:30 Izolați în România (R)

(Reluare)

1:00 În prelungiri (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara