loader
Foto

Galerie foto

La "Vest Exclusiv" nu există granițe pentru cultură

La târgul de carte de la Belgrad am întâlnit şi o serie de scriitori, traducători şi oameni de cultură români şi sârbi din România, prezenţi pentru a promova şi întări relaţiile culturale între cele două popoare.

 

Mimo Obradov
Vest Exclusiv

Ediția din 8 decembrie este disponibilă online pe TVR+

Târgul de carte de la Belgrad, ajuns la cea de-a 58-a ediţie, este una din cele mai mari manifestări europene de acest gen. În spaţiul generos oferit cărţii am întâlnit şi o serie de scriitori, traducători şi oameni de cultură români şi sârbi din România, prezenţi pentru a promova şi întări relaţiile culturale între cele două popoare.

Împreună cu o delegaţie a scriitorilor, traducătorilor, editorilor şi jurnaliştilor din Timişoara, am poposit la Târgul Internaţional al cărţii de la Belgrad în ziua în care a fost organizată prezentarea şi promovarea cărţilor autorilor români şi sârbi din România la standul Cancelariei pentru diaspora a Guvernului Serbiei.

În halele imense ticsite cu cărţi ale complexului expoziţional am întâlnit o mulţime de personalităţi nu doar din lumea literelor ci şi pe muzicianul rock Bora Georgevici, profesorul şi maestrul chitarei clasice Uroş Doicinovici, pe fosta glorie a boxului iugoslav şi mondial Marian Benes, oameni de radio, editori, traducători.

Am văzut expuse o mulţime de titluri ale scriitorilor români traduşi în limba sârbă, l-am întâlnit chiar şi pe Tito, pe coperţile unor cărţi voluminoase. Toţi ne-au împărtăşit credinţa şi speranţa lor în puterea cărţii de a apropia oamenii şi culturile, de a promova valoarea şi binele în lume.

Emisiunea Vest Exclusiv este difuzată la TVR Timișoara sâmbătă 7.12 la ora 20.00, cu reluare duminică 8.12 la ora 11.00 iar pe TVR3 duminică 8.12 la ora 18.00 cu reluare luni 9.12 la ora 16.30.

(w882)

 

 

 

 

0:30 Timișoara CCE (R)

(Reluare)

1:00 Actual Regional (R)

(Reluare)
 
Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

Castrul roman Micia: arheologia clasică e însoțită de cea experimentală | VIDEO

Urmărim la "Istorii Ascunse" o ediție despre  cercetarea castrului roman Micia, descoperit la mijlocul anilor 1800. Realizator: Cristina ...

 

#tvrtimisoara