loader
Foto

Paște Fericit cu TVR Timișoara

TVR Timişoara a pregătit o serie de programe speciale care vor fi difuzate în perioada Sărbătorilor de Paşti.

 

Astfel, sâmbătă, de la ora 19.30, urcăm muntele împreună cu doctorul Pavel Chirilă spre Mănăstirea Slatina-Nera. Acolo, în vârf de munte, se înalţă deja primele clădiri din ceea va fi, în cel mult un an, prima clinică de recuperare oncologică din România, Clinica Nera. Emisiunea “Ca-n cer” redă parcursul proiectului iniţiat de doctorul Pavel Chirilă, alături de măicuţele de la Mănăstirea Slatina-Nera. TVR Timişoara susţine campania Fundaţiei Sfânta Irina, la care se pot alătura cei care doresc să contribuie la construcţia Clinicii Nera.

În prima zi de Paşti, duminică, de la ora 17.00, aflaţi mai multe despre un proiect muzical inedit de promovare a datinilor şi tradiţiilor româneşti prin muzică, în cadrul emisiunii “Cobzality la Timişoara”.

Luni, 21 aprilie, de la ora 17.00, urmăriţi poveşti şi sfaturi de viaţă spuse de măicuţele de la Mănăstirea Timişeni, care ne vorbesc despre semnificaţia postului, curăţenia desăvârşită, despre bunătate, hărnicie, înţelepciune, disciplină, supunere, în emisiunea “De Paşti, la mănăstire”.

În 21 şi 22 aprilie, de la ora 19.00, transmitem- în două părţi- concertul caritabil “Suflet românesc”, un spectacol de suflet susţinut de Dan Puric şi Filarmonica „Banatul” din Timişoara.

Obiceiurile specifice Sărbătorilor Pascale în Banat sunt prezentate într-o ediţie specială “Ca la sărbătoare”, ce va fi transmisă în cea de-a doua zi de Paşti, de la ora 20.00.

“Sărbători magice” v-am pregătit pentru seara zilei de marţi, 22 aprilie, de la ora 20.00. Vă aşteptăm cu muzică, divertisment, voie bună şi invitaţi supriză.

 

15:30 Minorităţi

16:00 Cântecul de acasă

- direct
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara