loader
Foto

Galerie foto

"Dincolo de granițe": RTS Novi Sad despre sportivi români de legendă din Voivodina

Românii din Banatul sîrbesc s-au afirmat nu doar printr-o activitate culturală bogată ci şi în viaţa sportivă a regiunii. Unul din cei mai cunoscuţi sportivi, campion în mai multe discipline sportive, inclusiv fotbal, este Panta Ardelean Băncilă.

 

Mimo Obradov
Dincolo de granițe

Portretul unuia dintre cei mai cunoscuţi sportivi de etnie română din Voivodina, în Serbia, Panta Ardelean, prezintă un om înzestrat natural, încă din copilărie, cu calităţi fizice şi spirit competiţional deosebit.

El a reuşit să se afirme în mai multe discipline sportive: de la atletism, fotbal, volei, pînă la ...popice. De altfel, aşa s-a şi ales cu porecla Pope.

Protagonistul acestui reportaj-portret şi cei care-l cunosc rememorează din perspectiva actuală de veterani o carieră bogată şi încununată cu multe succese.

Filmul portret este realizat de Tatjana Mohan Guzijan de la RTS Vojvodina Novi Sad și este difuzat de TVR Timișoara în cadrul parteneriatului transfrontalier dintre cele două televiziuni publice.

Emisiunea se difuzează pe TVR Timișoara vineri 13.12 la ora 19.30, cu reluare sâmbătă 14.12 la ora 10.30.

(w882) 105b Sport

18:30 Izolați în România (R)

(Reluare)

19:00 În prelungiri – direct

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara