loader
Foto

Galerie foto

Sărbătoarea Sfântului Sava la "Orizonturi Sîrbești"

Rastko Nemanjic, primul arhiepiscop al Bisericii ortodoxe sîrbe din secolul al XII-lea, a fost şi întemeietorul primelor şcoli. Sanctificat cu numele său de monah, Sfîntul Sava este considerat patronul şcolilor sîrbeşti de pretutindeni.

 

Mimo Obradov
Minorități în limba sârbă

Sărbătoarea Sfîntului Sava este pentru poporul sîrb praznicul creştin cel mai important, după slăvirea Naşterii Domnului şi cea a Învierii lui Cristos.

De ziua Sfîntului Sava comunităţile sîrbeşti din România organizează, după slujba bisericească, o serie de manifestări şi spectacole, culminînd cu cel de pe scena Operei Române din Timişoara.

Academia închinată părintelui naţiunii sîrbe este urmată de un spectacol cultural artistic de ţinută, cu participarea celor mai buni solişti, instrumentişti şi ansambluri folclorice sîrbeşti.

Emisiunea “Orizonturi Sîrbești” este difuzată pe TVR Timişoara miercuri 5.02.2014 la ora 20.00 (cu reluare joi 6.02.2014 la ora 11.00) iar pe TVR 3 marți 4.02.2014 la ora 11.30 (cu reluare miercuri 5.12.2014 la ora 0.00).

(w882)

9:00 Piper pe limbă (R)

(Reluare)

10:00 Minorităţi în limba sârbă (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara