loader
Foto

Galerie foto

Sîrbii l-au sărbătorit pe Sfântul Sava la Timișoara

Sfântul Sava este prezent în mijlocul sîrbilor pretutindeni în lume, constituind de-a lungul secolelor un fundament al naţiunii. Sîrbii îl venerează şi îl omagiază pe cel care le-a definit identitatea.

 

Mimo Obradov
Minorități în limba sârbă

În România spectacolul de gală se organizează în fiecare an chiar în ziua Sfîntului Sava, în 27 ianuarie, la Opera Română din Timişoara.

În 2015, în faţa publicului care a umplut sala, imnul Sfîntului Sava a fost cîntat de Corul Bisericii Sîrbe din Timişoara-Cetate, sub îndrumarea dirijorului Ioţa Bugarski, cel care a pregătit şi programul muzical al spectacolului.

Partea vorbită, coordonată scenic de tînărul şi talentatul actor Marko Adzic, a fost concepută de către scriitorul Slavomir Gvozdenovici şi interpretată de elevi şi actori ai trupei de teatru sîrbesc din Timişoara, acompaniaţi de orchestra de tamburaşi „Zlatna suza/ Lacrima de aur” din Diniaş. Solist a fost Pera Todorovici.

În partea a doua a concertat renumita formaţie Legende din Belgrad.

Emisiunea "Orizonturi Sîrbești" se difuzează marţi 17.02.2015 la ora 12.20 pe TVR3 (cu reluare marţi 17.02.2015 la ora 23.50) iar pe TVR Timișoara această ediție a emisiunii este difuzată miercuri 18.02.2015 la ora 19.30.

(w882)

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

1:00 Actual Regional (R)

(Reluare)

2:30 Europa 360 (R)

(Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara