loader
Foto

"Tableta de Sănătate": Animalele de companie sunt terapeuții casei

În această ediție mai aflăm că apa structurată poate înlocui apa de izvor și că durerile de cârcei pot să ascundă diverse boli.

 

Veronica Mihoc
Iren Alexoi
Tableta de sănătate

Iată ce vă aduce nou Tableta de sănătate:

- De cele mai multe ori animalele de companie sunt considerate factori de îmbolnăviri atât pentru copiii cât și pentru adulți, fiind privite ca purtători de paraziți. În urma cercetărilor, de-a lungul timpului s-a dovedit că acestea sunt benefice sănătății, dezvoltându-se terapii complementare în care animale precum pisicile, câinii sau caii sunt parteneri indispensabili tratamentului a diferite afecțiuni.

Terapeutul Virginia Faur aduce argumentele pro și contra unei astfel de terapii.

- Se spune că cea mai bună apa este cea de izvor. Apa împrumută din istoria locului pe care îl parcuge în traseul său până la sursa de colectare. Mediul pur și pozitiv prin care trece apa de izvor, face ca aceasta să fie considerată cea mai calitativă dintre toate. Dar cum nu toți avem la îndemână un izvor, s-au făcut cercetări concretizate într-o tehnică foarte simplă de obținere a apei structurate, care prin cantitatea mare de siliciu din conținutul unei sticle speciale schimbă structura moleculară a apei introduse în recipient, aducând-o cât mai aproape de cea a apei de izvor.

Mai multe aflați la rubrica de nutriție de la dr. Iren Alexoi.

- Cine nu a suferit măcar o dată în viață din cauza crampelor musculare la nivelul gambelor fie în urma practicării unei activități sportive, fie pur și simplu din senin? Popular li se spune cârcei. Nu vorbim despre o boală, cârceii fiind de fapt un simptom care ne avertizează de cele mai multe ori că în organismul noatru sunt carențe de magneziu, fier sau zinc. Când suntem atacați de cârcei, nu ne panicăm , dar nici nu lăsăm aceste dureri să trecă de la sine. Un set de analize de sânge și vizita la medicul de familie, vor determina cauzele ascunse ale cârceilor.

Un interviu cu dr. Cristina Molnar, medic internist.

Emisiunea "Tableta de Sănătate" se difuzează vineri 30.10.2015 la ora 16.00 pe TVR3 (cu reluare sâmbătă 31.10.2015 la ora 3.30) iar pe TVR Timișoara sâmbătă 31.10.2015 ora 19.00 (cu reluare duminică 1.11.2015 de la ora 10.00).

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.


16:00 Cântecul de acasă

- direct

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara