loader
Foto

"Tableta de Sănătate": intoleranța la lactoză, acidul hialuronic, etnobotanicele

"Tableta de Sănătate" a avut ca subiecte joi, 20 februarie, intoleranța la lactoză și secretele tratamentelor de înfrumusețare prin injectarea cu acid hialuronic. Interviul emisiunii a readus în atenție problema etnobotanicelor.

 

Iren Alexoi
Veronica Mihoc
Tableta de sănătate

UPDATE: Ediția din 20 februarie este disponibilă online pe TVR+

Din ce în ce mai des auzim în ultima vreme despre injectarea cu acid hialuronic și proteina botulinică, în încercarea disperată a multor femei de a-și păstra cât mai mult timp tinerețea.

’’Vin multe doamne la cabinet și spun că vor să le injectez botox ca să le măresc volumul buzelor. Este o informație greșit înțeleasă, citită prin reviste sau auzită pe la televizor. Acidul hialuronic este substanța folosită în modificarea volumelor, în timp ce botoxul inhibă contractarea unor mușchi. Tot din lipsă de informare astfel de paciente au cerințe exagerate, fără să conștientizeze consecințele.’’- dr. Raul Chioibaș, chirug estetician .

La rubrica de estetică a emisiunii "Tableta de Sănătate", afli mai multe despre acidul hialuronic în tratamentele de înfrumusețare.

Etnobotanicele sunt noua tentație a tinerilor și altă îngrijorare pentru părinți. Vândute prin intermediul „spice shopurilor“ sau cumpărate de pe internet, din păcate acestea sunt accesibile și minorilor.

Multe persoane cred că aceste droguri sunt inofensive pentru sănătate. La această concluzie greşită contribuie faptul că ele se pot cumpăra din magazine, dar și cauza faptului că denumirea de „etnobotanice" creează impresia că ar fi naturale, obţinute din plante.

’’Aceste substanţe deteriorează scoarţa cerebrală mai rapid decât o fac droguri puternice precum heroina. În plus, multe dintre etnobotanice au o compoziţie chimică necunoscută şi, tocmai de aceea, sunt foarte periculoase pentru sănătate.’’, ne avertizează în interviul acestei ediții a emisiunii "Tableta de Sănătate", dr. Mihai Gafencu – medic pediatru.

Una dintre cele mai cunoscute intoleranțe alimentare este cea la lactoză. Cu reacții disconfortante asupra organismului, intoleranța la lactoză afectează o treime din populația globului.

Există chiar și teste care pot determina cu exactitate această problemă. Cunoașterea de către o persoană a faptului că suferă de intoleranță la lactoză, o poate ajuta să își adapteze stilul de viață pentru a scăpa de simptomele neplăcute date de această afecțiune.

Din acest punct de vedere, este nevoie de alegerea unei diete corespunzătoare. Cu ce înlocuim, însă unul dintre produsele de bază din alimentația noastră, laptele, contraindicat celor care suferă de intoleranță la lactoză dar care ne asigură necesarul de calciu din organism, ne spune dr. Iren Alexoi- medic nutriționist în emisiunea "Tableta de Sănătate".

Emisiunea "Tableta de Sănătate" se difuzează în premieră pe TVR3 joi 20.02.2014 la ora 21.30 (cu reluare vineri 21.02.2014 la ora 11.00) iar pe TVR Timișoara sâmbătă 22.02.2014 la ora 19.30 (cu reluare duminică 23.02.2014 la ora 10.30).

 

 

1:00 Actual Regional (R)

(Reluare)

2:30 Drumuri aproape (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara