loader
Foto

"Totul la Vedere": Dar cu calul ce aţi avut?

Sportul ecvestru, în care românii câștigau primele locuri în lume cu Henri Rang și Felix Țopescu în anii '30, nu mai prezintă azi interes, cum nici selecția raselor de cai sau competițiile internaționale.

 

Brînduşa Armanca
Totul la vedere

Dacă vorbești cu puținii români dedicați călăriei, afli că e rău: de domeniu se ocupă ”neaveniți și veleitari”, cum spunea într-un interviu Alexandru Iavorovski, antrenor și arbitru internațional, că România nu are niciun călăreț în TOP 500, că educația în domeniu este minimală, ceea ce explică nepăsarea generală. Până și site-ul Federației Ecvestre Române rămâne neactualizat cu anii. Cei mai buni antrenori aleg să lucreze în străinătate, cum face Monica Teodorescu, care conduce lotul olimpic al Germaniei sau Alexandru Iavorovski, ca director sportiv al federației Ecvestre Turce.

Există însă și alte fețe ale poveștii: o tânără specializată în fiziokinoterapie, Erica Cristina Kempf, a inițiat un ONG-ul HorseMotion, pentru a ajuta copii cu dizabilități fizice sau psihice prin hipoterapie, la Herghelia Izvin.

7:00 Monocrom (R)

(Reluare)

7:30 Actual Regional (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara