loader
Foto

TVR Timișoara vă propune un eveniment intercultural de anvergură europeană

În prima etapă a seminarului “Exprimarea minorităţilor în audiovizual”, desfăşurată în luna octombrie, fiecare participant a realizat câte două reportaje, şi anume: “Portrete…cu gust” şi “Reţete…expresive”.

 

În cea de a doua etapă a evenimentului, TVR Timişoara te invită “să guşti” din cartoful preparat în bucătăria minorităţilor etnice din România, Serbia şi Ungaria după reţete tradiţionale.

Portretele vor fi prezentate în a doua etapă a seminarului, ce va avea loc la Timişoara, între 3-5 decembrie 2013, iar reportajele culinare vor fi proiectate în 4 decembrie 2013, pe ecranul din Piaţa Operei, începând cu ora 16.00.

Tot în 4 decembrie, de la ora 18.00, pe scena amplasată în Piaţa Operei, va începe Concertul minorităţilor, un spectacol extraordinar cu participarea următoarelor ansambluri artistice şi interpreţi:

-Formatia Eszterlánc a Fundatiei Culturale Eszterlánc din Timişoara

-Corul bărbătesc Jaku Ronkov din Dudeştii Vechi

-Doriana Talpeş

- Pera Todorovici şi Temisvarski Spomenari

-Ansamblul Mladost

-Ansamblul Banater Rosmarein

-Lavinia Răducanu şi Gabriel Muzicaş

-Ansamblul Timişul

La cea de-a doua etapă a seminarului “Exprimarea minorităţilor în audiovizual” ce va avea loc la Timişoara, între 3-5 decembrie 2013, vor fi prezenţi jurnalişti, realizatori de emisiuni pentru minorităţile etnice, de la televiziuni din Serbia-Novi Sad, Pancevo, Negotin, Ungaria-Szeged şi România-TVR Cluj, TVR Târgu Mureş, TVR Timişoara şi Bucureşti.

Invitaţi speciali ai seminarului sunt reprezentanţi ai Televiziunii publice din Slovacia şi realizatori ai magazinului pentru minorităţi ai televiziunii italiene RAI, studioul din Bolzano.

Seminarul “Exprimarea minorităţilor în audiovizual” este organizat de TVR Timişoara, în parteneriat cu Departamentul pentru Relaţii Interetnice al Guvernului României și Primăria Timișoara.

 

3:30 Minorităţi în limba maghiară (R)

(Reluare)

4:00 Descoperă vestul

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara