loader
Foto

"Vinovatul" în proiecţie la Timişoara

Filmul VINOVATUL este o adaptare după teatrul lui Ion Băieşu regizată de Jon Gostin pentru Casa de Producţie TVR.

 

Luni, 15 decembrie, de la ora 18.00, Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” Timişoara (Bulevardul Vasile Pârvan, nr.4A) va găzdui proiecţia filmului VINOVATUL, o adaptare după teatrul lui Ion Băieşu regizată de Jon Gostin pentru Casa de Producţie TVR, în prezenţa realizatorului.

Producţia, a cărei intrigă se plasează în timpul evenimentelor din decembrie 1989 de la Timişoara, este realizată cu sprijinul Asociaţiei Memorialului Revoluţiei 16-22 Decembrie şi al TVR Timişoara.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

În VINOVATUL lui Jon Gostin (care a completat naraţiunea piesei omonime a lui Ion Băieşu) cu motive din piesa „Iertarea” a aceluiaşi autor), o femeie îl ademeneşte în camera ei de hotel pe ucigaşul iubitului ei din adolescenţă, fiind hotărâtă să-l predea Justiţiei cu câteva ore înaintea împlinirii termenului de prescripţie legală a crimei, în chiar noaptea nunţii lui în respectivul hotel. Strivit de frică şi de remuşcări, vinovatul îşi recunoaşte crima, dar femeia nu-l iartă…

Regizorul Jon Gostin despre VINOVATUL:

“Singura ajustare făcută subiectului este aducerea intrigii din anii ’50 în atmosfera evenimenţială a revoluţiei de la Timişoara (16-22 decembrie 1989), deci cu rămânere înăuntrul supratemei, fără a modifica morala piesei şi fără a-l detaşa pe spectator de realităţile psihologice evocate. Fiindcă piesa face parte din teatrul neliniştii morale, şi filmul nostru se poziţionează, firesc, în cinemaul neliniştii morale”.

Filmul va fi difuzat şi în programul special dedicat aniversării a 25 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989 la TVR Timişoara, luni, 22 decembrie, de la ora 19.00.


 

1:00 În prelungiri (R)

(Reluare)

2:30 Lumea de aproape (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara